Zdravlje

JEDINI PRIRODNI LEK U KOJEG SE DOKTORI KUNU! Jednostavno SVE IZBACUJE IZ PLUĆA!

Zimski je period, naš imuni sistem slabi a napolju vrebaju virusi. Ovo je doba prehlada i gripa a da negovorimo još i o korona virusu koji je svuda oko nas.

Svim tim virusima najčešće budu napadnuti naši respiratorni organi, grlo i pluća a onda to može dovesti do upale pluća, kada govorimo o običnoj gripi a ova korona direktno obostrano napada pluća.

A skoro svi naši gradovi su u ovom zimskom period još dodatno opterećeni smogom i maglom koja itekako otežava disanje i opterećuje pluća. Čak postoje statistike da taj zrak, pun ugljen dioksida dovodi do ozbiljnih oboljenja pluća .

Zato ljekari stalno govore o jačanju imunog sistema, pripremi odbrane organizma od svega a ako i dođe do zaraze da je organizam jak da se što bolje odbrani.

Šta je to što će nam u prvom redu pomoći da podignemo imuni system? Pa ono što je generacijam aranije na našem prostoru držalo ljude zdravim i otpornim u zimskom period.

Med ,polen  i propilis su odlični boric za zdravlje našeg organizma,ujutro na taste ili u čaj ,pomoći će da se pročisti grlo i pluća. Onda slanina ,pa kiseli kupus sve je to nešto što obiluje vitaminima C i B, bijeli luk kao jedan od najefikasnijih lijekova za skoro sve bolesti.

Naravno, obzirom na sadašnju situaciju može se pojačati i sa hemijom iz apoteke kako bi dali najoptimalniju zaštitu našem tijelu.

A ako i dođe do kašlja evo jednog domaćeg ,efikasnog a uz to i ukusnog recepta koji će olakšati iskašljavanje.

Za napitak je potrebno pripremiti 2 banane, 2 kašike meda i 400 mililitara vode. Vodu prokuhati , izgnječite banane i dodati u vodu i na kraju med. Savršen lijek za očuvanje pluća i riješavanje kašlja.