Showbizz

JAŠAR AHMEDOVSKI SE NABILDAO, A DA MU VIDITE ŽENU: Bili su 20 godina u vezi, A ONDA SE VJENČALI (FOTO)

Čuveni pjevač iz Srbije, koji je inače makedonskog porijekla Jašar Ahmedovski rođen je 22.12.1963. godine u Lazanima. To je jedno mjestašce nedaleko od Priljepa.

Kao što možda neki znaju Jašar ima 3 brata i 1 sestru, a jedan od braće je Ipče Ahmedovski, također pjevač koji je davno stradao tragično u teškoj saobraćajnoj nesreći. Osnovnu školu okončao je u svom rodnom mjestu, i to sa 15 godina. Tada je riješio preseliti se u Sarajevo kako bi se ostvario kao pjevač.

Živio je kod svog rođaka u njegovoj kafani, gdje je također i nastupao čuveni Halid Bešlić. On je bio oduševljen kad  ga je čuo kako pjeva i odmah mu je našao prvi posao – radio je u bašti u jednom restoranu. Jašar je tada od vlasnika restorana tražio dva puta veći hororar, a kao protuuslugu je dao restoran pun gostiju.

Istovremeno je išao u srednju medicinsku školu jer mu je otac inače po profesiji bio doktor. Jašar je tako nastavio porodičnu tradiciju. Međutim, završio je svega 2 razreda i potom napustio, kako bi se skroz posvetio muzici.

Tako su na njegove nastupe dolazili čak i njegovi bivši profesori, a pored njih slušali su ga i velikani kao što su Šaban Šaulić, Mile Kitić i mnogi drugi. Kada je Šaban prvi put čuo kako Jašar pjeva, odmah mu je predložio da se preseli u Beograd što je Jašar objeručke prihvatio.

Tada mu je cimer bio harmonikaš Mirko Kodić. Tako su Jašar, Šaban, Mirko i Rade Vučković postali pravi prijatelji i svuda su išli skupa.

Kao što vjerovatno mnogi znaju, Jašar izgleda danas fantastično, a da li znate kako njegova žena izgleda? Evo kako: