Uncategorized

Internetom se širi mozgalica koju mnogi riješe krivo jer ne paze na detalje. A vi? Pažnja: Nije za glupe i slabovidne

Ako redovno koristite društvene mreže, konkretnije Facebook ili WhatsApp onda ste vrlo vjerovatno naišli već na ovu zagonetku koju smo za vas danas pripremili, ali ste sigurno pogriješili kada ste je riješavali jer ste bili ili glupi ili brzopleti.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila mozgalica koja je za kratko vrijeme postala nevjerovatno popularna, a u pitanju je trik sa šoljicama kafe. Sve što se mora uraditi je tačno pogoditi koja će se šoljica prva napuniti kafom. Ova mozgalica je zadala većini ljudi nevjerovatne probleme, najviše jer su bili brzopleti. Na slici koju vidite ispod nalaze se četiri prazne šolje za kafu označene brojevima 4, 5 7 i 9, a vaš zadatak je da otkrijete koja će se šoljica prva napuniti kafom.

Ovo pitanje je zapravo mnogo teže nego što se na prvu čini, a naročito zbog činjenice da mnogi tvrde da će se šoljice, iz nekog razloga, napuniti sve istovremeno, dok opet neki drugi umaraju svoje moždane vijuge mjereći dužinu cijevi i obim cijevi kroz koje kafa treba proći do šoljica. Znate li vi možda rješenje na ovu zagonetku. Pazite dobro i nemojte biti brzopleti.

Jeste li uspjeli naći rješenje?

Ako niste možete ga pronaći samo par centimetara niže.

Odgovor na ovu super tešku zagonetku je šolja broj 5, a sigurni smo da ste pogriješili pri odabiru prvi ili drugi ili treći put jer niste obraćali pažnju na jedan veoma bitan detalj. Da jeste, znali biste da kafa nikada neće stići do ostale tri šolje, obzirom da su svi ostali kanali zatvoreni, a jedini potpuno slobodni ulaz sa dva otvora je onaj koji vodi do šolje 5, zbog čega je logično da će se samo ona napuniti vodom.

Da li ste pogodili?