Savjeti

Imam preko 50 godina, a nisam znala da USISIVAČI MOGU OVO: Žena pokazala caku koju SIGURNO NISTE ZNALI (FOTO)

Sastavni dio naše svakodnevnice čine i one manje zabavne stvari, ne pričinjavaju zadovoljstvo ali ih je potrebno obaviti.

Jedna od njih je čišćenje po kući. Pranje prozora, čišćenje kupatila, kuhinje i svih ostalih dijelova stana je sastavni dio higijene prostora koja je i neophodna za naše zdravlje. Ali ono što svaku ženu izluđuje je stalna prašina koja se javlja čak I odmah po završetku brisanja.

Naravno, to je i normalno jer se vazduh sasatoji od miliona malih čestica koje struje u zraku. A tako je i sa prašinom po našim tepisima ili podovima. Zato je usisivač veoma često u upotrebi. Različite su vrste u ponudi, na suho usisavanje ili na paru ili sa vodom. Bez obzira koji usisivač koristili mogu se javiti problem pri upotrebi ali i pri odlaganju samog uređaja.

Međutim, koliko god imali nov usisivač, jednostavno dođe vrijeme kada on počne slabije da usisava. Neki stariji usisivači imaju i vrećicu pa se može i promijeniti prašina, ali ovi noviji to i nemaju. Onda se gube živci i jednostavno, se baca stari usisivač i kupuje se novi, moderniji. Neki se dosjete pa daju usisivač na popravku i riješe problem za 10 eura, dok oni drugi ulaze u skuplje projekte i kupuju usisivače na vodu i ostale stvari .

Evo nekoliko trikova koje možete upotrijebiti da popravite svoj stari usisivač: pokušajte skinuti filtere od usisivača, dobro očistiti oprati toplom vodom i ostaviti na prirodnom zraku da se osuši; pregledajte gumica na usisnom ventilu možda se opustila ili spala, skinite zaštitu i zategnite je i usisivač će da radi kao da je nov.

A sad jedna neobična izjava jedne starije žene koja je preko 30 godina imala usisivač i koja je otkrila nešto što do sada nije znala- otkrilaje nakon toliko godina čemu služi mehanizam na usisivaču i sad zna da može zakačiti crijevo dok usisava ili kad odloži uređaj. Nikad nije kasno.