Sve se desilo na dan slave, pa se pretpostavlja da je bio pod utjecajem alkohola u vrijeme kada je bacio bombu.

Policija je u Boru uhitila je M. M. (57), hirurga iz Donjeg Milanovca, zbog sumnje da je 27. oktobra nasred ulice bacio bombu u središte grada. Uhićeni hirurg stanovnicima Donjeg Milanovca i Majdanpeka poznat je po aferi, što, međutim, do danas nije dokazano.

“Do prije desetak godina M. M. je radio u Domu zdravlja Majdanpek i u to je vrijeme u svom uredu instalirao kameru kako bi zabilježio svoje intimne odnose s pacijentima. Kad je to procurilo u javnost, dr. M. M. je dobio otkaz, nakon čega se počeo baviti privatnom praksom” – rekao je dobro obaviješteni izvor za Kurir.

Dodao je da je zbog incidenta s bombom došlo do identifikacije poznatog hirurga i kasnije uhićenja pomoću DNK tragova pronađenih na žlici.

“Biološki dokazi neosporno govore da je odgovoran za eksploziju bombe u ulici Stevana Mokranjaca. Na ročištu je negirao da ima ikakve veze s tim, ali na prijedlog nadležnog tužiteljstva određen mu je pritvor do 30 dana” – kaže naš sugovornik.

Kako se saznaje, policija pretpostavlja razlog bombaškog napada. Prije otprilike pet godina zapaljen je džip hirurgu M. M., a počinitelji do sada nisu otkriveni. Međutim, sumnjalo se da je ovdje jedna od porodica bila odgovorna za ovaj incident. Bio je običan dan, pa se pretpostavlja da je bio pod uticajem alkohola u vrijeme kada je bacio bombu.

“Kašikara nije pogodila automobil osobe za koju je liječnik sumnjao da je zapalio džip, već se otkotrljala iza jedne kuće. Iako je eksplodiralo u centru Donjeg Milanovca, nije bilo ozlijeđenih, ali je nekoliko vozila oštećeno” – kaže Kurirov sugovornik.

Preporučujemo
Loading..