Istinita priča o mladiću koji je čovjekom spasio život jednostavnim pitanjem objavljena je na Facebook stranici Humans of Dublin.

Pročitajte ovu poučnu priču koja će vas inspirirati i podsjetiti da osobe do kojih vam je stalo, ne trebate doživljavati zdravo za gotovo. Bio sam na putu za trgovinu kad sam vidio ogradi od mosta vidio jednog čovjeka. Zastao sam i pitao ga je li dobro.

Po pogledu u njegove oči znao sam da nije, a nije mi ni odgovorio. Video sam suze kako mu izviru iz očiju. Molio sam ga neko vrijeme i uvjerio ga da siđe i sjedne na stepenice. Na kraju je pristao. Sjeli smo na trotoar na južnoj strani Liffeya i razgovarali oko 45 minuta.

Razgovarali smo o tome što mu se događa, zašto se osjeća onako kako se osjeća. Nisam ga trebao ostaviti na miru, ali morao sam ići, pa sam odlučio pozvati hitnu pomoć. Rekao sam mu da mogu da mu pomognu da se oseća bolje. Ali on je odbio.

“Molim vas, nemojte ih zvati. Dobro sam. Želim samo prošetati. Biću dobro”, rekao je. Rekao sam mu da mi pusti da pozovem hitnu i da ne mogu mirno spavati znajući da sam hoda okolo. Pozvao sam ih i on je odveden u St. James. Uzeo sam njegov broj da znam što se događa s njim. Nakon tri mjeseca, poslao mi je poruku u kojoj je rekao da je njegova žena trudna, da će dobiti sina, i da će ga imenovati po meni.

Možete li vjerovati? Nazvat će svoju bebu po meni. Čovjek je rekao da je planirao da skoči s mosta tek što sam mu se približio. Rekao je da mu je nekoliko riječi spasilo život, a te su mu riječi svaki dan odjekivale u glavi: “Jesi dobro? Nisam razumio kako život može da ti spasi nekoliko riječi, a on mi je rekao: “Zamislite da vam nikad niko nije postavio to pitanje”

Preporučujemo
Loading..