Novo

HAOS u Crnoj Gori! Milo i Krivokapić su do juče bili zajedno PROTIV Srba, a sada se ŽESTOKO prepucavaju

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je danas reagovao na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Uz sve poteškoće koje prolazi demokratska Blada od uvođenja višepartizma, ona je nepokolebljivo posvećena da pruži puni doprinos u izgradnji demokratskih instituacija, međunacionalnog kao i međunarodnog povjerenja, te poboljšanju standarda građana Crne Gore.

Ovo su civilizacijske tekovine koje je Đukanović decenijama urušavao, dok je paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je uzrokovano ekonomsko posrtanje, duboko podijeljeno društvo, nepravda, korupcija, što nije ostalo nezapaženo u izvještajima međunaronih organizacija.

On je rekao predjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću u reagovanju na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je rekao da će DPS značajno da skrati trajanje aktuelne vlasti, uz ocjenu da je svaki dan njenog trajanja Crna Gora na gubitku.

– Narod Crne Gore u političkom kontekstu 30. avgusta jasno je rekao šta misli o vladavini koju je Đukanović personifikovao, a o “tekovinama” koje ste vi zastupali, trebalo bi ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi. Nakon što ste ostavili praznu kasu i zaduženu zemlju, Vi jedino branite ličnu imperiju očekujući da će tuđa djeca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a, što je drugo ime za te Vaše imovinske kartone. Ono što je opasno je vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu.

Dužni ste cijeloj javnosti da objasnite, na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi?  – kaže se u reagovanju crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.