Novo Vijesti

HAOS! EVO ŠTA SE DESILO SA FATOM ORLOVIĆ! Pustili je kući iz bolnice, kada je došla u dvorište na temelju svetinje videla OVAJ PRIZOR! Noge joj se odsekle od straha…(FOTO)

Već danima u cijeloj regiji je jedna od glavnih vijesti rušenje pravoslavne crkve u Konjević polju koja je izgrađena tokom ratnih dešavanja koja su se desila devedesetih godina i to na privatnom zemljištu koje pripada Fati Orlović koja je zajedno sa svim drugim bošnjacima protjerana iz ovog mjesta.

Nakon završetka rata ona se vratila na svoje ognjište i bila je neprijatno iznenađena kada je vidjela da joj se u dvorištu nalazi crkva. Fata je tražila da  se ona ukloni jer nije dala svoj pristanak za njenu gradnju ali na domaćim sudovima nije uspjela da dobije pravdu pa se obratila i sudu u Strasburu koji je presudio u njenu korist. Prošli vikend je crkva srušena a to je dovelo do podizanja nacionalne netrpeljiovsti na ovim prostorima što se može vidjeti iz desetina hiljada komenatara na društvenim mrežama.

Zbog dcijele pompe i medija koji su je opsjedali ali i provokacija od strane komšija koji su Fati pod prozorom pjevali četničke pjesme ona je završila u bolnici a srbi su likovali i tvrdili da je ovo božija volja i da je Fatu stigla kazna. Kako se saznaje Fata je napustila bolnicu i osjeća se dobro a njena kćerka je jučer odvela nazad u Konjević polje njenoj kući.

Neprijatno je iznenadilo što je na mjestu gdje se nalazila crkva našla gomilu stakla od razbiejnih flaša alkoholnih pića što je znak da je cijelo vriejme dok je nije bilo neko sjedio tu. Da li će se napokon tenzije smiriti jer ovo već traje predugo ostaje da se vidi.