Savjeti

GRUDNJAK MI JE POŽUTIO, A ONDA MI JE SVEKRVA DALA SAVJET: Potopila sam ga u ovu SMJESU i sad je BIJEL KAO NOV!

Šta je potrebno učiniti kada vam požuti grudnjak?

Bijeli grudnjaci se uvijek kupuju pod prozirnom svjetlošću ili pod bijelim bluzama, ali nekako nikada nismo uspjeli održati tu idealnu harmoniju. Kao rezultat toga, od čarape sa odvojenim šarama, posteljina stekne neugodni sivožuti ton, a grudnjaci požute. Razlog tome je često i nepravilno pranje ili jednostavno dugo pasivno čuvanje.

Evo kako ćete da mu vratite staru boju:

Kisik Izbjeljivač

Ovaj proizvod je univerzalan i može se lako upotrebijebiti u veš mašini, ali isto tako i za pranje ruku. POmoću ovoga se isto tako može vrlo lako izbijeliti svaka vrsta tkanine. Jedina mana ovdje je cijena. U većini slučajeva je ovaj proizovd dosta skuplji od svih drugih vrsta industrijskih izbjeljivača. Upotrebljava se striktno onako kako je navedeno na uputstvu koje se nalazi na ambalaži, da bi se mogao na kraju postići najbolji efekat.

Kućno izbjeljivanje

Ukoliko niste previše zadovoljni sa rezultatom koji ostvarujete korištenjem industrijskog izbjeljivača, možda bi ste ipak trebali probati sa nekim starim provjerenim metodama koje su koristile vaše bake. Te metode možda nisu toliko agresivne, ali kada je riječ o efikasnosti u velikom broju slučajeva oni nisu lošiju od onih koje možete da pronađete u radnjama.

Peroksid

Ovaj proizvod je moguće naći i nabaviti u svakoj apoteci i odličan je za čipke ili guipuru i sintetiku, te je i te kako u mogućnosti da vašem grudnjaku vrati njegovu staru boju i čistoću, da vam grudnjak ponovo bude bijel ili liči kao da je potpuno nov.

Ostatak teksta možete da pročitate na linku koji se nalazi OVDJE.