Napokon je napolju lijepo vrijeme. Došlo je vrijeme kada domaćice konačno mogu disati i početi sušiti rublje vani gdje je toplo i vrlo udobno. Vjerovatno većina nas ima tu naviku sušenja veša u stanu ili u kući, osobito u zimskom razdoblju, kada smo jednostavno prisiljeni raditi takve stvari.

Vjerujemo da to radite, barem ponekad. Ali vi niste svjesni da na neki način ugrožavate sebe i svoje bližnje, naravno, i evo šta sve možete učiniti u vezi toga.

Najbolje bi bilo da operete rublje na otvorenom, na balkonu ili u dvorištu, a ako bi svi imali idealne uvjete za to, ali to je posebno nemoguće u zimskom razdoblju, jer zbog loženja i generalno zagađenog zraka sve što možemo dobiti je smrdljivi veš, osobito ako živimo u nenaseljenom mjestu gdje ima mnogo privatnih kuća. U najgorem slučaju, trebamo sušiti rublje u prostorijama u kojima ne ostajemo.

Jasno je da nemamo sve uvjete za takvo što, posebno zimi. Međutim, morate znati da sušenje rublja u prostorijama u kojima boravite može biti vrlo opasno za vaše zdravlje i zdravlje vašeg kućanstva, osobito djece.

Sušenjem na ovaj vrlo nezgodan način dolazimo u kontakt s hemikalijama koje isparavaju i ostaju neko vrijeme u toj prostoriji, što može dovesti do mnogih zdravstvenih problema s dišnim organima, a može uzrokovati mnoge alergije, pa pokušajte preskočiti ovu opciju.

Slučaj čovjeka koji je imao problema s disanjem i alergije dovoljno govori. Kad je taj čovjek prestao sušiti rublje u svojoj sobi i njegovo se zdravlje značajno poboljšalo i više nije imalo sličnih problema.

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo
Loading..