Zdravlje

GINEKOLOZI REŠILI NAJVEĆU BRIGU ŽENA! EVO zašto vam donji veš NAGLO promeni boju, niste to mogli ni naslutiti…(FOTO)

Na Tik-tok mreži objavljen je jedan video koji je bio veoma zapažen od brojnig gledalaca.

Alisa Kokran Kanđiano je popularna blogerica, piše i priča o mnogim stvarima a u tom videu je postavila pitanje svojim pratiteljima kako izgleda njihov unutrašnji veš kada izađe sa pranja, da li je dovoljno izbijeljen kao komad veša koji je držala u ruci, inače dio njenog ličnog unutrašnjeg veša.

Kamerom je potom zumirala pojedina mjesta na gaćicama i pokazala vidljive bijele tragove na donjem vešu, a u stvari su tek izvađene iz veš mašine za veš. A ako će biti iskrene, mnoge žene su mogle potvrditi i prepoznati “svoje donje rublje”, jer je u komentarima skoro gotovo 90% ženskih pratitelja priznalo da imaju sličan problem.

Ovu pojavu objašnjava poznati američki ginekolog, Dženifer Linkoln, tako što navodi da se u ženskom polnom organu mogu naći brojne bakterije, a sve te bakterije stvaraju kiselost a kiselost je idealno okruženju za brzo stvaranje i razmnožavanje bakterija. Ginekolog objašnjava da su ti bijeli tragovi koji se nisu ni oprali u mašini, u stvari tragovi od iscjedka koji nastaje kao posljedica čišćenje od te kiselosti. Doktorica dodaju da je to normalna pojava kod žena.

Zato je jako važno da svaka žena posebnu pažnju posveti intimnoj higijeni, važno je početi još u ranom djetinjstvu. Ženska anatomija je takva da je lakše da dođe do bakterijske infekcije naročito za vrijeme mjesečnog ciklusa.

A važno je obratiti pažnju i na pravilan izbor unutrašnjeg veša, veš treba da bude od pamuka, jer svi druge materijali ne propuštaju zrak pa će se bakterije tako brže razmnožavati, pogotovo u ljetnim vrućim danima.