Novo

Gejts savjetuje: Kafiće, restorane i prodavnice zatvoriti do kraja 2022. godine – Ljudi znaju kako se snaći – treba samo živjeti skromnije

Svaki dan imamo priliku slušati vijesti o zloglasnom koronavirusu, koji je napunio svoj prvi rođendan.

Svi se još jako dobro sjećamo decembra prošle godine kada smo tek prvi put čuli za koronavirus tamo negdje daleko u KIni, u Wuhanu, a tada su mnogi vjerovali da to uopšte neće doći do nas, a upravo se to samo par mjeseci kasnije desilo i kod nas.

Naravno, od početka pandemije pa do danas javnost je podijeljena po pitanju vjerovanja koronavirusa. I dok neki još uvijek misle da je sve medijski napravljeno i sve izmišljeno, drugi, koji su to iskusili na svojoj koži, itekako vjeruju i iz dana u dana su u sve većoj panici.

Uprkos činjenici da je od prije par dana vakcina protiv zloglasnog koronavirusa zvanično odobrane za širu upotrebu u Sjedinjenim Američkim Državama, čuveni milijarder i kontraverzni biznismen Bill Gates ipak vjeruje da je pravi povratak ka normalnom život dalje od onoga čemu se mnogi nadaju i što mnogi očekuju.

Mada on i sam priznaje da bismo u ljeto iduće godine trebali biti mnogo bliže tom tako željenom povratku normalnom životu, on lično to ne očekuje prije 2022. godine.

“Izuzev ukoliko ne pomognemo ostalim državama da se konačno riješe ove zloglasne bolesti i ukoliko ne vidimo ogromnu procijepljenost u našoj državi, rizici pojave neke nove bolesti, čak i gore od ove aktuelne, ostaju itekako mogući i itekako realni.” naglasio je Gates za CNN.

Milijarder smatra da bi mnogobrojna javna okupljanja isto tako do daljnjeg trebala biti zabranjena, što se odnosi na kafiće, restorane i na prodavnice, koje se ne bave nužno prodajom neophodnih namirnica i lijekova.