Novo Vijesti

FATA ORLOVIĆ SMEŠTENA U BOLNICU: Naglo joj se pogoršalo zdravstveno stanje!- SRBI LIKUJU: ” BOŽJA KAZNA JE BRZA” (FOTO)

Osoba o kojoj se najviše pisalo i pričalo ovh nekoliko posljednjih dana u našem regionu je Fata Orlović, nana koja se nakon rata vratila uKonjević polje i u svom dvorištu zatekla izgrađenu pravoslavnu crkvu. Ona je tražila da se bogomolja ukloni sa njene parcele i nije pristajala da dio zemljišta na kojem se nalazi crkva proda opštinskim vlastima.

Cijeli slučaj je završio na sudu a nakon što nije dobila pravdu koju je tražila u Bosnii Hercegovini nana Fata je predala cijeli slučaj na međunarodni sud u Strasburu koji je odlučio u njenu korist. Za vikend je crkva srušena što su popratile mnogobrojne medijske kuće a sve je dovelo do podizanja tenzija i međunacionalne netrpeljivosti.

Srbi su bili posebno isprovocirani Fatinim riječima da je najslađu kafu u posljednjih trideset godina popila jutro nakon rušenja na svojoj terasi i da sada ima otovren pogled na čitavo Konjević polje. Sada je stigla vijest da je Fata Orlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primlejna na kliniku za plućne bolesti u Tuzli a zbog problema koje je imala i ranije.

Ovu vijest je potvrdila ipoptarolka ove ustanove koja je reklada je sve što se dešavalo zadnjih dana za nanu Fatu bilo previše i da joj je od svega najpotrebniji mir. Prema nezvaničnim informacijama od dana kada je srušena crkva  Fata Orlović je bila izlođena neprekidnim provokacijama od strane srpskih mještana koj su joj po noći dolazili pod prozor i pjevali četničke pjesme i ljubili zemlju na kojoj se nalazila crkva koja je srušena.