Novo Vijesti

Fata Orlović nije nikom pretila iz bolnice i nije izjavila da joj bradate spodobe urlaju i pišaju ispred kuće

Posljednjih dana je u regionu opet došlo do podizanja tenzija posebno između srpskog i bošnjačkog naroda što se najbolje može vidjeti po desetinama hiljada komentara na društvenim mrežama.

Sve je krenulo sa rušenjem pravoslavne crkve u mjestu Konjević polje u Bosni i Hercegovini koja je za vrijeme proteklog rata, a nakon što su bošnjaci protjerani iz ovog mjesta sagrađena dijelom i na privatnoj parceli koja pripada nani Fati Orlović koja se nakon završetka ratnih sukoba vratila na svoje ognjište. Ona je odmah zatražila uklanjanje crkve iz svog dvorišta i nije pristajala ni na kakve nagodbe koje su joj nuđene.

Opštinske vlasti su pokušale da se sa njom dogovore i da kupe od nje ovu parcelu ali ona nije htjela ni da čuje. Nakon što na ovdašnjim sudovima nije uspjela da istjera pravdu obratila se i sudu za ljudska prava u Strasburu koji je donio presudu u njenu korist i za prošli vikend je došlo do rušenja ovog objekta. To je kod ogromnog broja pripadnika srpske nacionalnosti izazvalo bijes i ogorčenje dok su bošnjaci slavili a sama Fata je bila opsjednuta od strane medija.

Ona je rekla da je jutro nakon rušenja crkve na svojoj terasi popila najslađu kafu u zadnjih 30 godina a dan nakon toga je stigla vijest da se njeno zdravstveno stanje naglo pogoršalo i da je primljena u bolnicu u Tuzli. Kako se saznaje ona je i ranije zbog problema sa plućima bila hospitalizovana ali je njeno stanje stabilno.

NAPOMENA

U prvobitno objavljenom članku naslov je sugerisao da je Fata Orlović poručila onim komšijama kojima smeta što je crkva uklonjena da će im se osvetiti kada izađe iz bolnice i da ih je nazvala bradatim spodobama koji joj urlaju i mokre ispred kuće, što nije tačno.