Novo Vijesti

Fata Orlović OVO NIJE NIKAKO OČEKIVALA! Otac Predrag poručio: “Podići ćemo hram sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki put dok bude pila kafu u svom dvorištu!”

Iako je prošlo već sedam dana od rušenja crkve u Konjević polju a koja se nalazila bespravno izgrađena na dijelu parcele koja pripada Fati Orlović, strasti se još uvijek ne smiruju. Svaki dan imamo neku novu informaciju u medijima i poznato je da je dva dana nakon što je rušenje završeno nana Fata završila u bolnici iz koje je otpuštena prekjuče.

Da podsjetimo, njena borba da se crkva ukloni iz njenog dvorišta trajala je preko 20 godina i o svemu je na kraju presudu donio sud u Strasburu. Mnogi su je osuđivali zbog ovog čina posebno pripadnici srpskog naroda a njena izjava da je dan poslije rušenja popila najslađu kafu u posljednjih 30 godina je mnoge isprovocirala.

O svemu su se oglasile i brojne poznate ličnosti na svojim profilima na društvenim mrežama a sveštenik pravoslavne crkve Predrag Popović je u svojoj objavi napisao da ovaj događaj u Konjević polju nije ništa novo i da su srpske hramove rušili i u prošlosti i da će se to dešavati i u budućnosti i da je najvažnije da svi ostanu zajdno i da se ne dijele ni po kakvim osnovama.

Napisao je da ga nikada nisu brinuli oni koji ruše hramove ali da ga brinu oni koji su i dans spremni da ruše crkvu i koji unose nemire u zajednicu. Po njemu su oni opasniji od babe koja je otvoreno rekla da joj je njena kafa važnija od sreće mnogih drugih ljudi. Svoju objavu je završio riječima da će se hram opet podići i veći i ljepši sa velikim zvonom koji će zvoniiti svaki put kada nana Fata bude pila kafu. Ostatak pročitajte ovdje.