Novo Vijesti

FATA ORLOVIĆ I DALJE LIKUJE NAKON RUŠENJA CRKVE – KAD ČUJETE ŠTA JE SADA IZJAVILA NEĆE VAM BITI DOBRO! (FOTO)

Poslednjih nekoliko dana je glavna tema u Bosni i Hercegovini ali i u Srbiji rušenje crkve u Konjević polju koju jedni pozdravljaju  a drugi osuđuju.

I na ovom primjeru se može vidjeti kolika je podijeljenost i nacionalna netrpeljivost u regionu a podsjećanja radi stara nana Fata Orlović je decenijma čekala da se iz njenog dvorišta ukloni crkva koja je tu napravljena odmah nakon rata koji se desio početkom devedesetih. Muslimansko stanovništvo je tada protjerano ali nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma Fata se vratila u svoju kuću i počela je tada pravna bitka koju je vodila sve do prije dva dana da se crkva ukloni sa njene zemlje.

Ona je izjavila da je dan nakon rušenja popila najslađu kafu u svojoj kući i da joj je sada sa terase otvoren pogled na cijelo Konjević polje i da vidi i magistralni put Sarajevo Zvornik koji je do sada crkva zaklanjala. Novinari su je pitali šta planira da napravi na mjestu u svom dvorištu u kojem se nalazila crkva a ona je odgovorila da prvo mora popraviti kanalizaciju koju su oštetile mašine prilikom rušenja a onda će poravnati zemlju i na njoj zasaditi cvijeće, lale i druge vrste.

Dodala je i da će kada bude lijepo vrijeme na tom mjestu piti kafu da bi svi mogli vidjeti kako uživa u pravdi koju je čekala 30 godina.  Ona je ispričala i kako joj je jedan ugledan Bošnjak nudio da mu proda zemlju i da pare podijele ali ga je ona otjerala i kako kaže malo je nedostajalo da ga gađa džezvom u glavu. Šta vi mislite o svemu ovome?