Zdravlje

EVO ZAŠTO HITNO MORATE POČETI SPAVATI U ČARAPAMA: Nismo pojma imali da ovo može da se desi!(FOTO)

Postoje mnogi različiti savjeti o tome kako na bolji, ali i zdraviji, način, provesti noć, odnosno da se bolje naspavate.

Koji je položaj tijela najpogodniji za miran san, kakav treba da bude jastuk, kakav pokrivač? Ovoga puta savjet jeste malkice čudan, ali je na kraju itekako koristan. Jedan je doktor, naime, objavio viralan TikTok video gdje savjetuje da u krevet idete sa čarapama na svojim nogama. Sigurni smo da mnogi od vas smatraju ovo nezamislivim, većina nas smatra da su čarape u krevetu jedna od najčudnijih i možda i najluđih stvari koje osoba može “unijeti” u krevet. Doduše, ima i nekih čudnijih stvari, ali o tome ćemo drugi put.

Uprkos tome što mnogi ne vole ovo, i što to mnogi smatraju nepotrebnim, doktor Karan Rađ smatra da nošenje čarapa u krevetu donosi veliki broj prednosti, za različite vrste tegoba. Najprije je bitno naglasiti da to popravlja san, san je kvalitetniji nego kada bosi idete u krevet.

“Morate svi da počnete što prije da spavate sa čarapama na nogama. Razlog za ovo je jednostavan. Čarape pospješuju cirkulaciju krvi u stopalima što onda rezultira u vasiodiletaciji, što je izuzetno bitno. “ navodi doktor Rađ. On smatra da vasiodiletacija definitivno poboljšava vaš imunitet i da to itekako utiče da se čovjek na kraju osjeća mnogo zdravije.

“To jezgri omogućava da spusti temperaturu brže nego što je to inače slučaj, a svi znamo da je za kvalitetniji san potrebna niža temperatura vaše jezgre.” navodi on. Ukoliko se dakle odlučite za ovaj bizaran trik, bitno je da uzmete odgovarajuće čarape, odnosno one ne smiju da budu tijesne, kako se ne bi stvorio kontraefekat. Da li ste znali da nošenje čarapa u krevetu ublažava efekte menopauze?