Novo

Evo kako je policajka Maja STRADALA ZBOG KRIPTOVALUTE: Dobro pazite gde držite računar, a OVO su KOBNE greške sa strujom!

Danas se bavimo jednom od aktuelnom vijesti od prije 2 dana, a radi se o policajki Maji, koja je poginula na svom balkonu kada je premještala kablove od računara sa kojim je kopala kriptovalute. Svi koji se razumiju u ovaj posao, znaju da je za ovaj posao potrebno da se imaju jake grafiške kartice, koje troše jako dosta struje i puno se griju.

Zbog toga je bitno da se ima jako velika prozračnost prostora u kojoj su smještene grafičke kartice, a Maja je na plus 40 svoje rigove držala na svom balkonu u stanu, jer su mnogo lako mogli i zapaliti. Zbog toga je nju muž zvao na telefon, ali se ona nije javljala, da bi ju na kraju našao mrtvu na balkonu, a sve je bila posljedica strujnog udara.

Tako mi danas pišemo o prevenciji kada su u pitanju računari, i kako da se ne nastrada kao što je to bio slučaj sa Majom. Profesor Andrej Čoha na Električnom fakultetu Nikola Tesla u Beogradu je rekao da ovo nisu obični računari, nego da su u pitanju mašine sa opasno jakom rezolucijom, zato su danas grafički karte kaje su koštali 200, idu danas i preko 600 evra, a nema ih na tržištu, jer su ljudi sve pokupovali.

Ono što je najveća greška jeste kada se stave 3 grafičke na jedan produžni kabal, i jako brzo može da dođe da pregrijavanja što izazove požar. Mmajina greška je bila to što su računari bili na Balkonu, nije nikako razmišljala o kiši, koja može da bude kobna za ove stvari, ako se bavite ovim poslom, pozovite električara i neka vam on razvede struju na više izvora.