Jeste li se ikad zapitali ko su i šta su danas potomci nekih od najkontroverznijih i najvećih ličnosti u historiji poput Josifa Staljina, Adolfa Hitlera ili Napoleona Bonapartea?

Vjerovatno niste, ali neki ljudi na internetu željeli su to istražiti i na temelju toga smo pronašli neke zanimljive priče.

Hitlerovi unuci su ponosni Amerikanci

Potomciv čuvenog njemačkog tiranina Adolfa Hitlera s očeve strane porodice trenutno žive na Long Islandu u New Yorku. Ako naiđete na bilo koga od njih, vjerovatno ćete vrlo brzo shvatiti da su pravi domoljubi. Naime, njihov otac William Patrick Hitler bio je sin diktatorovog polubrata Aloisa koji je, baš kao i Adolf, imao istog oca.

William se preselio u Sjedinjene Države 1939., i to ubrzo nakon jedne žestoke svađe sa stricom. 4. jula 1939. napisao je članak za magazin Look pod nazivom “Zašto mrzim strica.” Kao što je to bilo za očekivati, Adolfu, koji je Williama nazvao njegovim odvratnim nećakom, definitivno se to nije svidjelo.

Tokom trajanja Drugog svjetskog rata, William se pridružio američkoj mornarici i osvojio Purple Heart, medalju koju Amerikanci dodjeljuju ranjenim borcima, a nakon rata je promijenio svoje ime. Imao je i četiri sina, od čega trojica i dalje žive na Long Islandu i rijetko daju izjave za medije. Ponekad se mogu pojaviti anegdote njihovih susjeda. Ali, živote Hitlerovih potomaka ne možemo baš nazvati uzbudljivim. Jedan od njih trojice dobio je posao socijalnog radnika, dok ostala dvojica zajedno imaju kompaniju za vanjsko uređenje. Niko od njih nije ožennjen i nijedan nema djecu.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.