Naše tijelo uvijek proizvodi sluz i ona pomaže u održavanju organizma u dobrom stanju jer putem nje se uklanjaju sve štetne materije i prašina iz tijela.

Kad se razbolimo, imamo poriv da zaustavimo sluz koji curi iz nas. Tako koristimo razne kapi, tablete, čajeve i sluz se zaustavi. Mislimo: dobro je to, zdrav sam. Ali to je daleko od zdravlja, jer sluz s ogromnim brojem patogenih bakterija i njihovih proizvoda bubri u tijelu – boravi u bronhijama, ostaje u plućima, želucu, crijevima i tiho otrovuje naše tijelo uzrokujući tako hronične bolesti.

Stoga je važno nježno očistiti tijelo od te sluzi. Kada je riječ o čišćenju tijela, možete osjetiti glavobolju, mučninu, proljev ili osip. Sve to ukazuje da se proces čišćenja odvija u tijelu.

Kako ukloniti sluz iz sinusa?

  • Smanjiti ili potpuno eliminirati začinjenu i masnu hranu;
  • Uključite vitamine E, C u prehranu;
  • Pijte puno obične vode;
  • Grgljati vodu u kojoj ste otopili sol ili sodu bikarbonu;
  • Udišite eukaliptus, kamilicu ili kadulju;
  • Ne pušite i ne pijte alkohol, sodu ili jaku kafu.

Sok od aloe: Uzmite jedan list aloe, ogulite ga i pokušajte iscijediti iz njega što više soka. Pijte male količine tog soka ujutro i navečer. Da biste smanjili njegovu gorčinu, dodajte med.

Neven: Pomiješajte nekoliko listova nevena s medom u omjeru 1: 1. Uzimajte ovo nakon obroka.

Naravno, sluz se nalazi i u ostalim dijelovima tijela, kao što su recimo stomak i crijeva. Na ovom linku OVDJE možete pročitati načine pomoću kojih se može eliminisati sluz i iz ostalih dijelova vašeg tijela.

Preporučujemo