Novo Vijesti

Ema pomogla NEPOZNATOM MUŠKARCU na parkingu tržnog centra: Dan kasnije dobila je od njega poziv KOJI JOJ JE ŽIVOT OKRENUO NAOPAČKE!

Amerikanka Ema Nesbi koja živi u gradu Helena uj američkoj državi Montana je jednog dana a parkingu velikog tržnog centra ugledala muškarca koji je išao sa dvoje male djece i rukama punim kesa prema svom autu. Kada su mu stvari počele ispadati iz ruku ona je prišla da mu pomogne jer joj je bilo žao što se patio i sa kedama i sa djecom a uz sve to je još gurao i kolica.

Dok mu je pomagala da pokupi namirnice koje su mu ispale njih dvoje su počeli da ćaskaju i to je trajalo nekih desetak minuta a zatim se pojavila i njegova supruga koja je u naručju nosila malu bebu. Ona je pitala ovog muškarca koji se zove Piter da li mu je svaki dan u životu ovako haotičan a on je nju pitao čime se bavi.

Odgovorila mu je da je upravo završila fakultet za poslovne komunikacije i da šalje molbe za posao ali bez ikakvog uspjeha. Nakon što je upoznala i njegovu suprugu pozdravili su se i svako je otišao na svoju stranu. Prije nego što su se rastali Ema im je dala svoj broj telefona jer je Piter rekao kao poznaje neke ljude koji bi joj mogli dati posao.

Već sljedeći dan ju je pozvala Piterova supruga i pozvala je na kafu. Kada su se sastale Ema je saznala da ju je Piter predložio svom prijatelju koji ima agenciju za istraživanja i on joj je odmah ponudio posao. Ona kaže da je našla posao iz snova i da je tačna poslovica koja kaže dobro čini pa se dobru i nadaj jer da nije prišla Piteru i pomogla mu danas bi još uvijek bila nezaposlena.