Novo Vijesti

DŽINOVSKA RUPA GUTA SVE PRED SOBOM! Otvorila se iznenada, niko ne zna kako i zašto, ljudi hitno evakuisani! (FOTO)

U posljednjih nekoliko godina je i golim okom vidljivo koliko su klimatske promjene promijenile našu planetu ali čovjek nikako da se opameti i da počne da vodi računa o ekologiji. Svi smo svjesni da se klima mijenja i u našem području smo donedavno imali jasno definisana godišja doba dok se u posljednje vrijeme ne pamti kada smo imali snijeg zimi ili vrela ljeta.

I vrijene kakvo imamo ovih dana nam pokazuje da se nešto dešava sa zemljom a pored toga iz raznih dijelova svijeta nam stižu vijesti o nekim neobičnim pojavama koje su mnoge zabrinule. Stručnjaci nas već odavno upozoravaju na topljenje glečera i podizanje temperature što će uizrokovati sve veće poplave u budućnosti a rupa u ozonskom omotaču je sve veća a kako je poznato ona je najviše uništena u području iznad Skandinavije što se odražava i na zdravlje stanovnika pa je tako posljednjih godina zabilježen sve veći broj oboljelih stanovnika.

Koliko negativno utičemo na svoju okolinu i prirodu pkazalo nam je i varedno stanje koj eje udvedeno u skoro cijelom svijetu zbog pandemije korona virusa. Tada smo svi uglavnom bili zatvoreni u svojim kućama i golin okom se moglo vidjeti kako se priroda oporavlja bez razornog uticaja ljudi.

Danas nam je stigla vijest iz Meksika gdje se u mjestu Santo Pueblo odjednom otvorila ogroma rupa koja ima prečnik od skoro 60 metara i koja se napunila vodom. Ona se nalazi vrlo blizu naseljenog područja i naređena je njihova evakuacija. Niko od stručnjaka još uvijek ne može da objasni kako i zašto se ona pojavila obzirom da nisu zabilježeni nikakvi potresi u ovom području.