Savjeti Zdravlje

Dr.Nestorović: KONZUMIRAJTE OVE TRI BILJKE I UVEK ĆETE BITI ZDRAVI , zaštitite se na vrijeme!!!

Doktor Nestorović je objasnio kakvo dejstvo na ljudski organizam imaju ovi narodni lijekovi.

 

 

 

 

 

 

Zbog trenutne aktuelne situacije , svi se trudimo da ojačamo imunitet, a pulmolog dr. Branimir Nestorović podelio je ovaj alternativni recept za dizanje i podupiranje imunog sistema. 

-Postoji mnogo raznih načina za dizanje imuniteta , jedan od njih je svakodnevna šetnja na hladnom vazduhu , u trajanju do sat vremena. Drugi način je boravak u sauni , koji je koristan iz više apsekata . U ishrani se može i mora koristiti što više raznovrsne ishrane , bogate vlaknima , mineralima i vitaminima.  Najmanje dva puta nedeljno je poželjno konzumirati ribu i zeleniš.

 

 

Naime hladan vazduh u kombinacciji sa šetnjom potiče cirkulaciju i srčani rad , čisti pluća i dišne puteve , te će vaš organizam nakon toga biti osvežen , kao nov. Osim toga za one sa prekomernom telesnom težinom , šetnja na hladnom vazduhu zbog težnje organizma da se zagrije će doneti i trošenje kalorija , veće nego da ste proveli 20 minuta na biciklu. Sauna sa druge strane dovodi do znojenja i isparavanja štetnih produkata koji se u našem organizmu stvaraju kao posledica konzumiranja nezdrave hrane, putem znojenja i isparavanja preko kože. Takođe toplota širi krvne sudove i poboljšava cirkulaciju u periferiji tela. Ukoliko se uz sve to kombinira ishrana bogata vlaknica , voćem i povrćem imate dobitnu kombinaciju.

Otkrio je tri narodna lijeka i trave koji obikuju bogatstvima za naš imunitet.

kopriva , beli luk i soprona. Sve tri biljke su prirodni antioksidansi , obiluju mineralima i vitaminima , poput vitamina E , K i C , te željezom. Zatim je poželjno unositi orašaste plodove , poput našeg domaćeg oraha koji obiluje dobrim mastima i nekim materijama koje su svojstvene samo njemu.