Savjeti

DOMAĆICA GENIJE POKAZALA 1 BIZARAN TRIK I KUPATILO MI SADA BLISTA: “Nema mučenja, a potrebne su vam OVE DVIJE STVARI”

Ogroman broj ljudi, naročito žena, bori se s kupaonicom, a posebno sa onim fugama između pločica, koje je gotovo nemoguće očistiti.

Sada je jedna domaćica na Facebook grupi “Mame koje čiste” postala pravi pravcati heroj nakon što je objavila sliku i način kako se u potpunosti riješiti plijesni i prljavštine koje su se neprestano pojavljivale na pločicama i fugama između pločica.

„Dame, smislila sam kako se riješiti problema koji nas sve muči. Treba vam nekoliko minuta i vrlo malo truda. Nisam mogla vjerovati svojim očima “, napisala je ova heroina grupe.

Kako je sama u postu objasnila, soda bikarbona poslužila joj je za pokretanje ovog posla, a izbjeljivač joj je vratio svu čistoću i bjelinu pločica. Tako je ova domaćica pomiješala sodu bikarbonu i izbjeljivač. Mada nije opasno miješati ova dva proizvoda, nikada ne biste trebali kombinirati izbjeljivač s nekim drugim gemijskim sredstvima za čišćenje, naravno iz sigurnosnih razloga.

Ova ponosna domaćica objasnila je, međutim, redoslijed čišćenja.

“Najprije sam spojila oba proizvoda dok se nisu pretvorili u pastu. Zatim sam smjesu nanijela na problematična područja i za bolju preciznost koristila sam jednu staru četkicu za zube. Nije bilo nekih problema, sve je spalo laganim pokretima “.

Njezin je post nakon ovoga dobio više od 1200 lajkova i reakcija drugih domaćica koje su je nazvale pravim genijem.

“Baš sam sada ovo probala, neću više ništa koristiti, ovo je jedino što je uspjelo”, “Pa, ovo je genijalno”, “Kakva lakoća, a ja ribala k’o luda”, samo su neki od komentara ostalih domaćica.