Liječnici kažu da su sve ljudske bolesti povezane s ravnotežom kiseline i baze u tijelu.

Godine 1932., njemački biohemičar Oto Varburg dobio je Nobelovu nagradu za znanstveno izvješće o odnosu najtežih bolesti i kiselosti tijela, a zaražene ćelije, kako je dokazao, preživljavaju u kiselom okruženju, dok u alkanu nemaju šanse preživjeti, piše portal Econet.ru.

Znanstvenici smatraju da su slatke namirnice sposobne uništiti viruse u aproksimativno tri sata! Savremeni tempo života i ustrajno opadanje kvalitete (prirodnosti) hrane za većinu ljudi znači značajan pomak ravnoteže između kiselih i baznih sredina u tijelu.

Tokom vremena tijelo se zakiseli samo – to se naziva starenje. Prvi znak zakiseljavanja organizma je ubrzan i čest umor, sve češće bolesti kao što su prehlade, hronične bolesti, gripa itd. Lahko je provjeriti ravnotežu kiseline i baze u tijelu.

To se može učiniti putem sline ili urina. Međutim, važno je zapamtiti da je prva jutarnja mokraća vjerojatno kisela, jer se prekomjerna kiselina izlučuje ujutro preko bubrega. Stoga se kiselost organizma provjerava samo s drugim jutarnjom urinom, a slinovijalnost organizma zna biti vrlo različita i ovisi o različitim faktorima, tako da se prava slika može vidjeti tek nakon nekoliko ponovljenih mjerenja.

Ako je pH vašeg urina ispod 7, to je onda automatski znak kiselog organizma. Ona iznad 7,5 pH znači da je tijelo alkalno, a ako vaš urin pokazuje da je vaše tijelo kiselo, to znači da ste pogodni za infekciju, a vama je jasno da na stanje organizma hrana ima veliki uticaj. Ako vaše tijelo ima niske vrijednosti pH, to znači da ste konzumirali mnoge proizvode koji zakisele tijelo. Naš cilj je dokazati da se sve može jesti, ali umjereno. Zdrava bi osoba trebala jesti 50 posto alkalne hrane i 50 kiselih namirnica, dok bi bolesnik trebao jesti 80 posto alkalne hrane i 20 posto kisele hrane.

Preporučujemo
Loading..