Zanimljivosti

Dječak (12) obožava da se šminka – Iz dana u dan dobija sve veću podršku, obožavaju ga milioni – Roditelji su ponosni “Pratite ga, možete mnogo naučiti” (FOTO/VIDEO)

Kako vam se sviđaju muški vizažisti? Pa, ukoliko kažete da vas u 21. stoljeću nešto veoma teško može iznenaditi, sigurno ste u pravu.

Britanski vizažist Wayne Goss već punih 5 godina podučava žene iz čitavog svijeta kako sakriti nesavršenosti lica i naglasiti njegove snage. Wayne je odrastao čovjek koji je svjesno odabrao svoju karijeru i realno rečeno – zna svoj posao. Ne samo da mu profesija donosi stvarno zadovoljstvo, već i odličnu zaradu. Ali, ovaj je slučaj prilično jedinstven. Šta biste rekli o ovom mladom šminkeru?

Harrison Schwartz ima svega 12 godina. Biste li vjerovali da u toj dobi broj sljedbenika na njegovom Instagramu brzo raste? Već se 1.300.000 ljudi pretplatilo na njegovu stranicu kako bi svjedočili kako ovaj talentovani mladi šminker vlada raznom kozmetikom i dodacima.

Mnoge će djevojke, ali i starije žene, sigurno zavidjeti Harrisonu. Posjeduje, naime, zaista respektabilnu i ogromnu kolekciju kozmetike, koju većinu dobiva od svojih sponzora.

Njegovi roditelji, naravno, nadziru njegove račune na društvenim mrežama jer, recimo, Instagram samo osobama starijim od 13 godina omogućuje registraciju vlastite stranice. Harrison ima čak i svoje modele na kojima testira svoje vještine – svoju porodicu. Na primjer, njegova se mama dosta često pojavljuje u njegovim video tutorijalima.

On ima potpunu podršku svojih roditelja.

“Drago nam je zaista. Harrison se osamostalio, vrlo je pametan. On pokušava naći način da radi nešto što će mu donijeti ne samo slavu i popularnost, već i novac, čime će prestati da ovisi o nama. To je odličan način da se veoma mlada osoba vrlo brzo osamostali. Pratite ga jer imate mnogo toga da naučite. Ne samo šminkanje, već i kako odrasti.” kazala je njegova majka.