Novo Vijesti

DEVOJKA IZ BOSNE SE UDALA U AUSTRIJU, mislila je da je rešila sve svoje probleme: Ubrzo je shvatila da je napravila NAJVEĆU GREŠKU U ŽIVOTU: Kupila je roditeljima poklon od 100 eura a njen muž je..

Koliko je loša situacija u našem regionu pokazuju u brojevi ljudi koji odlaze trbuhom za kruhom u inostranstvo i to bez ikakve namjere da se jednom vrate. Iako je ekonomska situacija katastofalna ona nije jedini razlog za sve veći broj osoba koje odlaze u inostranstvo, nego su tu i politička situacija koja je prilično nestabilnna već godinama ali i korupcija i mito koji vladaju na svakom koraku.

Možda je najteže stanje u Bosni i Hercegovini gdje je državno uređenje toliko komlikovano da ni ne funkcioniše i mnogi mladi traže samo priliku za odlazak. Veliki broj njih završava medicinsku školu sa namjerom da odmah odu raditi kao njegovatelji uglavnom u Njemačkoj i Austriji a ima i dosta djevojaka koje se udaju za ljude koji su već godinama u inostranstvu samo da bi se izvukle iz bijede.

Jedna od njih je svoju ispovijest podijelila na društvenim mrežama  i mnogi su bili dirnuti njenim riječima što su pokazivali u komentarima. Rekal je da je mislila kako je riješila sve svoje probleme kada se udala i počela da živi sa svojim mužem u Beču .Imala je sve što je željela ali joj je jako smetalo što njen muž ne želi da posjeti njene roditelje koji su ostali u Bosni niti želi da oni dođu njima u posjetu.

Također joj nije dozovljavao da im na bilo koji način pomogne iako mu je bilo poznato da su siromašmi i da jedva spajaju kraj sa krajem. Ona je odlučila da sama ode u Bosnu da ih obiđe i kupila im je poklon na koji je potoršila 100 eura. Kada je muž saznao za to izbacio je na ulicu i rekao joj da ne želi više ni da je vidi i da komotno može i da ostane u toj rupi iz koje je izvukao.