Zanimljivosti

DEJAN od grobnog mjesta napravio APARTMAN – Kada vidite šta sve ima unutra, NEĆE VAM BITI DOBRO – SVE DIGAO NA SPRAT (FOTO)

Do nastanka Interneta nismo ni znali kakvi postoje ljudi, običaji i situacije, a i danas nas malo toga može iznenaditi i šokirati.

U našoj regiji, a o tome smo već više puta pisali, postoji mnogo neobičnih nadgrobnih spomenika koje ljudi ili izrađuju za sebe dok su još živi ili ih podiže porodica nakon njihove smrti.

Međutim, ono što je Dejan, koji živi u blizini Knića, učinio je mnogima šokantno, a riječ je o grobnici koju je pripremio za sebe i u blizini mjesta na kojem su pokopani njegovi roditelji. Ova grobnica, međutim, više podsjeća na stan nego na mjesto gdje će se pokojnik kasnije odmarati, jer se u njemu nalazi krevet i televizor.

Vijest o ovoj vrlo bizarnoj grobnici stigla je i do novinara koji su vrlo brzo pronašli Dejana i pitali ga odakle mu zapravo ideja za ovo. Kazao je da mu je ova grobnica, koju je inače potpuno sam pripremio, za njega potpuno normalna i da je prije nego što je krenuo u ovaj pothvat pričao s mnogim ljudima i časnim sestrama iz obližnjeg samostana koji su mu objasnili da je važno da tijelo bude zakopano u zemlju, te da pored toga nema drugih pravila. Naveo je da vrlo često dolazi na grob svojih preminulih roditelja, pali im svijeću i neko vrijeme razgovara s njima, a zatim legne u grob i malo se odmori.

Prema njegovim riječima, smrt je sastavni dio života i on u svom ponašanju ne vidi ništa morbidno, a u njegovoj grobnici nalazi se inače i frižider natrpan namirnicama, ponešto alata, ali i slavska ikona. Tvrdi da sada koristi svoj budući grob kao mjesto gdje se fino odmara od svih i vrlo često pobjegne na groblje sat ili dva, a onda, kad malo napuni baterije, krene na posao. Njegova “moderna” grobnica ima inače dva sprata i podigao je čak i spomenik od hrasta.