Stanovnik sela u blizini Jagodine, D.P., koji ima 65 godina, u petak je uhićen jer je čitavih sedam godina svakodnevno silovao rođenog sina, koji je imao samo 14 godina, kad god se pijano čudovište vratilo kući.

Učitelji u školi primijetili su da se dječak ponašao vrlo čudno od prošlog ljeta, bilo je vidljivo da ima nekih privatnih problema, pa su obavijestili Centar za socijalni rad i policiju. Dječak je detaljno ispričao inspektorima i socijalnim radnicima kroz kakvu torturu prolazi i da je istog trenutka prebačen u udomiteljsku porodicu.

Govoreći o prvom zlostavljanju 2011. godine, dječak je rekao da se toga dana vratio iz škole i ušao u svoju sobu, a otac ga je odmah napao ne čekajući. D. P. je, krenuo prema nesretnom dječaku, bio pijan i naredio sinu da legne na krevet.

Zatim je dodirnuo njegovo tijelo i skinuo njegove hlače. Dječak je vrištao i molio oca da ga ostavi na miru, imao je sve petice u školi, ali ga je čudovište tada udarilo i počelo intimno zlostavljati. Kako je dječak sam rekao morao je se priviknuti vremenom na to.

“Dječak je zaista divno stvorenje. Često sam ga viđala jer je bio u mom u kvartu, u pekari preko puta škole, kupujući doručak i hljeb. Živi sam sa ocem koji mu po godinama može biti i deda, ali ga je kasnio dobio sa mnogo mlađom ženom. Uvijek je bio nasmijano dijete, pun života. Ali od prošlog ljeta njegovo se ponašanje primjetno promijenilo jer je postao puno povučeniji nego inače jer je bilo očito da se nešto događa.

Također se prestao pojavljivati ​​u prolazu, kao da je potpuno odustao od vanjskog svijeta. Otac je volio piti, a majka mu je preminula prije par godina, nakon što je ostavila njegovog oca i otišla da radi u inozemstvu”, rekla je mještanka. Otac je priznao sve rekavši da u tom trenutku u alkoholiziranom stanju čovjek radi nesvjesne stvari kojih se kasnije ili kaje ili ih prihvati.

“Ne znam šta bih vam rekao na sve to. Ako i jesam na taj način dirao svog sina, onda dobro. Ali, znam da je u tom trenutku on bio bolji od moje bivše.”

Preporučujemo
Loading..