Zanimljivosti

DEČAK OBJASNIO ŠTA JE BIBLIJA, RODITELJI PLAČU OD SMEHA: Kad vidite šta je napisao, I VI ĆETE

Ono što je definitivno i što smo vidjeli više puta je da su djeca zaista jedan veliki ukras ovog svijeta.

Jasno nam je svima da ovom svijetu zaista treba toliko dobrote i njihove naivnosti, te u mnogim slučajevima ne razumijemo svoju djecu kad govore o nekim stvarima i ne cijenimo ih dovoljno, pa neka njihova mišljenja nisu na kraju toliko valjana.

Ono što je, međutim, definitivno sigurno jest da su djeca vrlo pametna i roditelji bi se trebali brinuti o svojoj djeci i njihovom ponašanju, jer djeca su poput spužvi i upijaju i uče ama baš sve iz naših primjera i našeg ponašanja.

U više smo navrata već pisali o različitim stvarima i različitim situacijama kako se djeca snalaze u različitim situacijama kada su zadaci u pitanju, a nedavno smo imali i primjer kada je jedan zadatak u školi bio da učenik napiše “sljedeće brojeve”, a on je onda samo napisao doslovno sljedeće brojeve koji idu u slijedu.

Donosimo vam sličnu situaciju u današnjem tekstu u kojem je ovaj dječak morao dati odgovor na vrlo jednostavno pitanje o tome šta je Biblija, a njegov odgovor nasmijao je ne samo njegovu učiteljicu, njegove roditelje, već i čitav internet jer je njegov odgovor postao viralan.

Naime, malac je pobrkao lonce i poklopce i nije znao kako se nazivaju zavjeti, pa je umjesto odgovora da se Biblija sastoji od Starog i Novog zavjeta, napisao da se Biblija sastoji od Starog Zagreba i Novog Zagreba.

Vaš komentar? Imate li primjera kako su vas se djeca dojmila?