Zanimljivosti

Danica u Hrvatskoj tražila KAFU u baru: ODBILI DA JE POSLUŽE, doživela je ŠOK kada je čula razlog…

Ponovno danas idemo do primorske destinacije gdje svaki dan imamo nešto novo da pročitamo kada je u pitanju more. Ako želite da popijete kafu na jednoj splitskoj plaži Kasjuni, morate pažljivo da pogledate na sat. Sada je koncesionar kafića na ovoj popularnoj plaži odlučio da vrijeme poslije 13 sati posvete isključivo turistima koji ne vole “veliku sa toplim” kafu.

Ova je žena jučer u ranim popodnevnim satima pokuala da dobije kafu za ponijeti, pa je ispričala svoje neprijatno iskustvo. “Konobar je odbio da mi posluži kafu, objasnivši da nema kafe. Kada sam pitala kako nema, a mašina puna zrna kafe mi je bila ispred očiju, odbili su da odgovore.”, rekla je ova žena i daoala: “Insistirala sam da mi menadžer objasni zašto ne mogu da popijem kafu. Dobila sam odgovor da ne kuvaju kafu poslije 13 sati, zbog gomile turista koji više vole koktele. Pokušala sam da mu objasnim da je tokom našeg razgovora, koji je trajao više od pet minuta, mogao da skuha kafu.”.

Postavila je pitanje da li to znači da su sada strani turisti priorite, a ne domaći, jasno je dobila odgovor “da”. Također, povodom ovog događaja se oglasio i vlasnik bara koji je rekao “Moramo reći da je netačna informacija koju su objelodanili ljuti građani, odnosno posjetioci plaže Kašjuni, čiji smo koncesionari, a plaža nam je Ugovorom o koncesiji dodijeljena na ekonomsko upravljanje.”

Također, kao ugostiteljsko preduzeće sa dugogodišnjim iskustvom, prije svega poštujemo svakog gosta, bez obzira na to da li je domaći ili strani. Na ovoj plaži se nalaze dva bara, ako se u jednom od ova dv abara ne poslužuje kafa onda se poslužuje u nekom od narednih.