Zdravlje

ČUKLJEVI SE MOGU IZLIJEČITI BEZ OPERACIJE: Narodni lijek koji stvarno djeluje! (RECEPT)

Mnogo ljudi danas, bez obzira muških ili ženskih, ima problema sa izbočinama na svojim stopalima koje, u narodu, poznajemo pod nazivom čukljevi.

Kako nastaju, različiti mogu biti uzroci. Veoma često dođe do njihove pojave zbog neudobne obuće, obuće koja stisne prednji dio stopala i prste pa se onda polahko, s vremenom , vrši pritisak na kosti i zglobove prsta te tako počinje da se krivi taj dio stopala . pojavljuje se novo zadebljanje koje zovemo čukljevi.

A opet, sa druge strane može biti i nasljedno jer se ima neki nedostatak vitamin u kostima I hrskavici.

Kako god da je nastao, oni koji ih imaju jako dobro znaju koji su to bolovi kada ste prinuđeni da satima nosite cipele, a posebno se misli na žene koje nose cipele sa potpeticama.

Obično tada, oni koji imaju problema s tim pričaju o jakom bolu koji koči čitavo stopalo i pravi baš neprijatnost cijelom tijelu.

Ljekari obično predlažu da se to operativno odstrani.

Evo savjeta kako sebi olakšati, jednim prirodnim narodnim lijekom i tako izbjeći ikakve operacije.

U jedan veći lavor nasuti vruću vodu, staviti šaku morske soli i potopiti noge nekih 15 tak minuta . Onda posušiti noge, obući čarape i ovaj postupak ponavljati svaki dan bar dvije sedmice.

Ovo će smanjiti bolove iopustiti zgrčeni prst jer morska sol djeluje opuštajuće.

A ako još pojačate tretman pomoći ćete sebi u bržem nestajanju kvrge ili izbočine na prstu.

Naime,jednu kocku leda iz zamrzivača uvaljati u morsku sol i držati na izbočini 5 minuta. Nije baš prijatno u prvi momenat ali se navikne tijelo. Nakon toga zaviti elastičnim zavojem stopalo i ostaviti zavijeno preko noći.

Ovaj postupak ponovite deset večeri a onda ćete primjetiti da se ta izbočina polako smanjuje i nestaje.

Osim ovoga,preporučuje se raditi i vježbe za stopala, jednostavne kao što je u kotrljanje teniske loptice pod stopalom ili flaše ako nemate lopticu.

Probajte ove recepte, budite uporni i na kraju će se vidjeti rezultat , riješit ćete se čukljeva i bez hirurškog zahvata.