Zanimljivosti

CIJELA BIH SE SMIJE OVOM MOMKU: Policajac mu rekao da otvori gepek, kad su vidjeli šta je unutra, I ONI SE POČELI SMIJATI (VIDEO)

Policija se u svom poslu nagleda svega i svačega. 

Ipak, pripadnici Policijske stanice Čapljina tokom redovne kontrole učesnika u saobraćaju, ostali su zatečeni kada su zaustavili automobil Mercedes, piše Hayat.

Nakon što je policajac vozaču rekao da otvori prtljažnik, ugledao je nešto što nikada tokom svoje karijere nije vidio.

 

 

 

U posljednje vrijeme , sve više otkrića u medicini se bazirano na temu gojaznosti, te kako ona utiče na rad mozga , a naročito kada su žene u pitanju. Naučnici smatraju da će u budućnosti , gojaznost biti najveći uzročnik teških oboljenja , te da će se pušenje skinuti sa trona , a većina bolesti je vezana za žene.

U današnje vrijeme se preko 12% teških oboljenja povezuje sa pušenjem , dok je 7% povezano sa gojaznošću. Pošto je trend pušenja u padu , gojaznost počinje da biva sve veći problem. Mada je gojaznost kod muškaraca veća , ipak se čini da gojaznost kod žena ima snažniji pokretač za teža oboljenja.

Isto tako sve više mladih žena pate od gojaznosti. Australijski naučnici su utvrdili da gojaznost kod žena raste , a stim raste i nemogućnost zadržavanja urina, te žene sa viškom kilograma imaju 35% više šanse za inkonitenciju. Naime , donosimo vam jedan napitak koji je jako dobar u gubljenju kilograma. Riječ je o dva sastojka koje je potrebno samo pomiješati. Riječ je o cimetu i đumbiru.