Novo Vijesti

CEO BALKAN U STRAHU i PANICI! VESLI KLARK PRETI: ZBOG MILOŠEVIĆA KOJI JE NAPRAVIO OGROMNU GREŠKU U PROŠLOSTI POSAO NA BALKANU JOŠ NIJE ZAVRŠEN! – NAJGORE TEK SLEDI! (FOTO)

Posljednjih dana je u našoj regiji opet došlo do velikih nacionalnih netrpeljivosti i podizanja tenzija posebno između srba i bošnjaka u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Povod je prvo bilo rušenje pravoslavne crkve u Konjević polju a koja je bila izgrađena na privatnoj parceli Fate Orlović koja se skoro trideset godiana bortila da se ona i ukloni.

Naime crkva je izgrađena u devedesetim godinama u vrijeme ratnih sukoba kada su bošnjaci bili protjerani sa ovog područja a nakon završetka rata Fata se vratila na svoje ogljište i bila je nprijatno iznenađena kada je u svom dvorištu zatekla crkvu. Njjena izjava dan posliije rušenja da je nakon 30 godina popila najslađu kafu na svojoj terasi je izazvala bijes i ogorčenje srba na cijeloj planeti a samo dva dana posdlije je došlo i do potvrđivanja doživotne zatvorske kazne Ratku Mladiću što je opet podiglo tenzije.

O ovim događajima se ogalsio i Vesli Klark koji je bio glavni komadant NATO snaga za vrijeme bombardovanja Srbije koji je dao intervju za Glas Amerike. Njegovo mišljenje je da Balkan i dalje ostaje bure baruta i da postoji jako puno napetosti posebno između Srbije i Kosova i Bugarske i Sjeverne Makedonije a pojasnio je da je po njegovom mišljenju Slobodan Milošević pogriješio što nije prihvatio sporazum koji mu je nuđen a koji je sličan onome kako je uređena Bosna i Hercegovina.

On smatra da bi danas situacija na Balkanu bila puno bolja da Milošević nije odlučio da se lati oružja i da je prihvatio dogovore i sporazume koji su mu nuđeni.