Uncategorized

Celi svet u ŠOKU i neverici ! ŠUMAHEROV SIN JE ZAVRŠIO KAO I NJEGOV OTAC!!! Njegova karijera u Formuli 2 je gotova !?

Sin Michaela Schumachera , iduće  sezone će  voziti za Has , a ovaj mladi Njemački vozač , koji je zapravo i aktuelni prvak Formule 2 , od iduće sezone će trenurati tamo gdje su se proslavili njegov otac i njegov ujak , Brat Michaela Schumachera ,Ralph.

 

 

Mick Schumacher je izuzetno mlad uspio osvojiti naslov prvaka , iako je posljednjoj trci bio poprilično loše plasiran, ali mu je to bilo dovoljno da bi bio u velikoj prednosti nad svima ostalima,a u korist mu je išlo i to što je njegov najveći protivnik Ajolt iamo još i lošiji plasman od njega. Već se neko vrijeme priča o tome da he ovo posljednja sezoma mladoh Šumahera u Formuli 2 , te da će se vrlo brzo okušati u Formuli 1. Sin ovog legendarnog voćača , zvanično je potpsao ugovor za Has, a prema mišljenju mnogih one se zapravo već sada navikava na moćne automobile koje će voziiti.

 

 

Najmlađi nasljednik je završio svoju posljednju utrku u Formuli 2, na 18. mjestu , jer je u samom početku sezone napravio grešku , ali je imao ludu sreću da je još i veću grešku napravio njegov najljući protivnik, pa je završio čak 14 bodova iza Šumahera mlađeg.

Njegov uspijeh su pohvalili članovi njegovog tima , a Hassov tim je naveo da polaže velike nade i da imaju veliko povjerenjeu ovog mladog vozača , jer vjeruju da je on kao i njegov otac predodređen za pobjedu. A njegov otac je naslov osvojio čak osam puta.

Nažalost nakon tragične nesreće Michael Schumacher je dugi niz godina istog zdravstvenog stanja , svako poboljšanje bi obradovalo javnost , jer on važi za jednu od omiljenijih javnih ličnosti. Do tada držimo fige njegovom sinu , da niže pobjede i da zaista zauzme tron na kome je bio njegov otac.