Showbizz

Cela SRBIJA se digla na noge da odbrani SEKU SABLIĆ koju je izvređao i ponizio poslanik SNS- EVO šta je on rekao a šta kažu građani Srbije (FOTO)

Jedna od najpoznatijih glumica s ovih prostora, koju itekako dobro znaju one starije generacije, Jelisaveta Seka Sablić, i dalje se aktivno bavi glumom i također se ne libi uopšte izraziti svoje mišljenje o situaciji u zemlji.

Nedavno je u jednom intervjuu kazala da situacija u zemlji već godinama uopšte nije dobra i da je zato ogroman broj ljudi napušta te će se po njezinom mišljenju nastaviti čim se situacija s pandemijom smiri.

Seka je dodala da je domovina tamo gdje vam je dobro, a ne gdje je sarma, a ove njezine riječi izvrijeđale su direktno saborskog zastupnika Atlagića koji je na posljednjom sjednici Skupštine bez ikakvog razloga počeo klevetati i blatiti čuvenu glumicu i njene riječi protumačio kao napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tako je ovaj zastupnik naveo da se ona pridružila drugima koji napadaju velikog predsjednika i dodao da Seki nedostaje domoljublje koje je temelj čovjekova morala. Njezine kolege i građani Srbije odmah su reagirali na njegove niske udarce i uvrede upućene glumici, a Seku najbolje opisuju riječi Nebojše Romčevića, koji je kazao da je Seka nacionalno blago i da je nijedna zla riječ koju izgovara zastupnik ne može umanjiti.

Na napad na slavnu glumicu reagiralo je i Udruženje dramskih umjetnika Srbije koje je izdalo priopćenje rekavši da ti napadi govore mnogo više o onima koji napadaju Seku nego o njoj. Seka je samozaštitno umjetničko ime koje se voli i cijeni u kompletnoj zemlji, a njezino je djelo kulturno dobro Srbije i njenih ljudi.