Dragan Sekulić (38) osuđen je na doživotni zatvor u američkoj državi Ohio zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo 9. novembra u malom gradu Massillon (SAD).

Dragan ju je ubio s 15 hitaca iz bratovog pištolja, kojeg je uzeo iz njegove garaže, pucao je u Željku, a zatim se pokajao, ali to nije uticalo na sud, koji mu je uskratio pravo na pomilovanje, zbog prethodnih optužbi za nasilje u svojoj porodici dosuđeno je dodatnih 14 godina zatvora. Dragan je priznao da ju je upucao, ali tvrdio je da nije imao namjeru da je ubije.

Izjavio je da je pucao u afektu jer je saznao da je u vezi s kolegom i da je on crnac, te da mu je zbog toga “pregorila sijalica u glavi”.

Kobnog je dana sačekao bivšu suprugu na parkiralištu ispred Rehabilitacijskog centra Astoria, gdje je radila kao medicinska sestra i ispalio tri metka u glavu te pokušao pobjeći do aerodroma iznajmljenim vozilom. Usput, Dragan i njegova porodica iz BiH pobjegli su u Srbiju, gdje je upoznao Željku i 2002. godine emigrirali u SAD. Dobili su dvije kćeri, kojima je sada devet, odnosno 13 godina.

Razveli su se u augustu, a Željka je navodno ubrzo započela novu vezu. Samo dvije sedmice prije planiranog zločina, pokušao ju je ubiti gurajući njezin automobil u kanal.

Spasila se je iz razbijenog vozila s potresom mozga. Pušten je uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je bio kontakt sa bivšom suprugom, a Željkovi poznanici, koji su svjedočili o zlostavljanju, rekli su da se, premda u strahu, vratila na posao iz financijskih razloga.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..