Zanimljivosti

Bolničar ukrao novčanik od pacijenta obolelog od korona virusa: SKAMENIO se kada je pogledao u ličnu kartu, GDE SAD POBEĆI?

Svako od nas je bio u situaciji da su mu povjerene nečije lične stvari, na čuvanje, ili da prenese ili odnese nekome i na neku adresu, bilo kako bilo, znači imali smo u rukama tuđe stvari.

Naravno da će ljudi odraditi ono što se od njih očekuje, pričuvati ili odnijeti te lične stvari a da se pri tome ne pogleda ili zaviri u sadržaj. A da ne govorimo o tome da se pruži ruka ka tim stvarima.

Na žalost, ima i oni koji opet “imaju duge prste” pa ne odole nego se posluže sa tuđom stvari, ili skroz otuđe.

Kada idemo u javna kupališta, bazene, saune, na masaže potrebno je prije toga pripremiti se u svlačionici i ostaviti svoje stvari. Obično se tamo nalaze ormarići sa ključem u koji se odlože satovi, novčanici, dokumenti, mobiteli. I tu se zna desiti da nestane nešto od dokumenata pa naravno da sumnja pada prvo na zaposlene jer bi oni imali pristup tome ali može biti i neko drugi. Sreća pa se sada uglavnom postavljaju video kamere, pa se olakšava praćenje detalja.

Nije dobro i nije nešto što ćemo reći da je normalno ali ipak to možemo smatrati i nekako razumljivim da se desi ali da se desi u bolnici, pacijentima e onda je to morbidno, neljudski i kriminalno.

Bitni su medicinski radnici koje hvalimo, oni nam pomažu kada nam je najteže a da mogu uraditi i ovako nešto e to ne očekuje niko ni u snovima. Priča dolazi iz Itallije, iz pokrajine Bergamo gdje je veliki broj oboljelih od korone doveo do pravog haosa na bolničkim odjelima. Tako je jedan 65 godišnjak primljen u bolnicu sa opasnim zapaljenjem pluća, a medicinski tehničar koji ga je njegovao, zavirio je u njegovu tašnu i poslužio se karticom iz novčanika. Kako se pacijent nije dobro oporavljao prebačen je ubrzo na intenzivnu njegu gdje je na žalost jako brzo preminuo.

Bolničar je u međuvremenu vrijedno kupovao plaćajući njegovom karticom. Ukupno 6.000 dolara je potrošio po buticima zajedno sa svojom 23 godišnjom djevojkom.

Sve se počelo otkrivati kada su članovi porodice preminulog primijetili promjene na kontu pa su počeli istraživati I naravno uključili policiju.