Adela iz Živinica (32) ostala bez posla tokom pandemije korona virusa i pokrenula vlastiti biznis. Nećete vjerovati o čemu se radi

Adela Mioč  kao i mnogi drugi ostala bez posla tokom pandemije koja nas je pogodila, međutim to je nije demotivisalo pa je odlučila da uzme stvar u svoje ruke. Nije dugo čekala za novu priliku nego ju je sama ostvarila.

Adela je veliki ljubitelj kućnih ljubimaca, posebice pasa i tu ljubav je usmjerila ka novom biznisu. Naime Adela izrađuje prelijepe privjeske za pse koje sama ručno gravira. Mi smo je posjetili u Malinama kod Živinica i pogledali kako ona to radi.

Adela nam kaže: „Radila sam u jednoj obližnjoj knjižari duži niz godina i spletom okolnosti izazvanih pandemijom ostala sam bez posla. U početku me bilo strah, nisam znala kako da nastavim dalje, budućnost mi je bila neizvjesna i kao i mnogi drugi sam razmišljala o odlasku iz države. Budući da je odlazak bio nemoguć a meni se u tom periodu izgubio moj pas Floki kojeg je našao slučajni prolaznik preko privjeska kojeg sam okačila na Flokijevu ogrlicu sa njegovim imenom i brojem telefona. U tom trenutku mi je sinula ideja da probam napravit sama ljepši privjesak od ovog koji se trenutno nalazio, ručno sam gravirala na komad inoxa njegovo ime, broj telefona u slučaju da se ponovo izgubi a bilo mi je zanimljivo da stavim i pol svog Flokija na privjesak.

 

Privjesak su prvo primjetili  moji prijatelji koji su bili oduševljeni, te su tražili da i njima napravim za njihove ljubimce. Malo po malo proširila se priča o mojim privjescima i uskoro su me počeli i drugi ljudi pitat da i njima napravim i da će mi platit. Vjerujte nisu me ni pitali za cijenu, a posla sam imala da sam jedva stizala sve napravit.

Adela je dalje unaprijedila svoj rad i počela online prodaju svog privjeska za sve ljubitelje pasa. Ako želite i vi podržati Adelin rad pošaljite nam poruku u kontakt formi ispod sa svojim podacima i sa podacima svog ljubimca a mi ćemo proslijediti Adeli.