Novo Vijesti

Bio je večiti NEŽENJA, lomio je ženska srca – a onda je ŠOKIRAO Jugoslaviju EVO ŠTA SE DESILO! (FOTO)

Na prostorima bivše Jugoslavije se nekada razvijala kulturno-umjetnička scena kakva se nažalost više nije, a vjerovatno ni neće, nikada ponoviti na Balkanu. Mnogo jugoslovenskih starih filmova, pozorišnih drama, muzike, knjiga i umjetnina su dokaz koliko smo nekada bili napredan narod.

Ipak, pored visoko-kvalitetne umjetnosti, i zabava je bila jako važna, te su muzičari Jugoslavije koji su se više interesovali za zabavljanje naroda i komponovanje hitova napravili pjesme koje se dan danas slušaju na slavljima i okupljanjima, a među njima je svakako i pop rock bend iz Zagreba kojeg svi znamo kao Srebrna Krila.

Još poznatiji od benda Srebrna Krila i njihovih hitova je njihov frontmen Vlado Kalember koji je svojim izgledom, harizmom i glasom osvojio mnoge djevojke i žene širom Balkana. Magazini i ploče sa njegovim licem i muzikom su se printali u velikom tiražu i prodavali su se ko ludi. Iako su mnoge trčale za njim, Vlado je jednom izjavio da nije svaka djevojka s kojom popije kafu njegova partnerka. Jednu godinu je proveo u vezi na daljinu sa Lokicom Stefanović koja je bila šefica Čolinih Lokica, ali to nije uspjelo na duže staze.

Prije koju deceniju je oženio trideset godina mlađu čelistkinju Anu Rucner i s njom ima sina Darijana. Na slikama ispod sa Vladovog Instagram profila možete vidjeti kako on danas izgleda i čime se bavi. Kao što se da vidjeti, Vlado je još aktivan muzičar i voli to što radi, a mi se nadamo da će se vratiti nastupima i komponovanju intenzivnije nakon što se pandemija privede kraju.