Zanimljivosti

BILI SU TADA NAJVEĆE ČUDO- 1997. godine, ova žena je rodila sedmorke: Evo kako oni danas izgledaju i čime se bave! (FOTO, VIDEO)

Biti roditelj je nešto prirodno i nešto što mnogi uzimaju kao normalno ali za neke parove je to pravi san.

Nisu rijetki parovi koji silno žele djecu ali iz nekih zdravstvenih razloga to nije moguće. Neki parovi se odlučuju na usvojenje djeteta a neki se opet odlučuju za vještačku oplodnju. Za svaku ženu je to veoma težak period, treba se hormonalno pripremiti prije same oplodnje, primaju se medikamenti koji nisu nimalo jednostavni za podnijeti ali je jednostavno želja za potomstvom toliko jaka da se sve ponese.

Bobi i Keni Mekgor su se godinama borili sa nepolodnošću ali jednostavno nije išlo sa trudnoćom. Par se onda podvrgnuo tretmanu vještačke oplodnje, ubrizgano je čak sedam embriona, mada se to rijetko desi, kod njih se svih sedam primilo i oplodilo. Ljekar koji je vodio oplodnju predložio je da se nekoliko embriona uništi kako bi se ostali normalno razvijali, ali se budući roditelji nisu htjeli odlučiti da nekom od svoje buduće djece oduzmu pravo na borbu I život.

To je bilo 1997 .godine kada je Keni rodila svih sedmoro djece. Senzacionalno je svakako bilo jer su to bile prve žive sedmorke. Na svijet su došle tri djevojčice i četiri dječaka. Svaka od beba je, po rođenju, bila teška oko 1,5 kilograma, a kod dvoje djece je odmah pri prvom pregledu konstatovana dijagnozom cerebralne paralize.

Ovaj par je sa svojih sedmoro djece postao prava medijska senzacija, i trajala je ta euforija i vijesti su se širile i prenosile. Onda je postavljeno jedno praktično pitanje – kako obezbijediti sve što treba za ovu, sad, veoma brojnu porodicu. I to je riješeno jer su se ljudi dobrog srca organizovali i pomogli u nabavci pelena, odjeće i drugih potrepština za bebe kao i za kupovinu jednog kombi vozila jer manje nije ni dolazilo u obzir.

Kasnije su bebe koje su rođene sa cerebralnom paralizom operisane i normalno su prohodale.

23 godine kasnije-majka ponosno predstavlja svoju djecu:

”Natali je bila među najboljim učenicima i postala je učiteljica, Brendon je otišao u vojsku, Kelsi se bavi pjevanjem, Keni studira građevinarstvo, Aleksis , rođena sa cerebralnom paralizom, malo kasni sa studiranjem ali je na putu da postane učiteljica, i Nejtan, koji je isto rođen sa cerebralnom paralizom, studira nešto što jako voli a to je računarstvo i inženjering, a isto to studira i njegov brat Džoel“