Novo

BILA JE NAJLJEPŠA JUGOSLOVENKA, imala je lice anđela: Kad vidite kako danas izgleda, RASTUŽIT ĆETE SE, druga osoba! TUGA (FOTO)

Bernarda Marovt je bivša Mis Jugoslavije, koja danas ima 60 godina i još uvijek je u svijetu mode.

Ona je 1983. godine proglašeno najljepšom Jugoslavenkom, a poslije takmičenja u SFRJ učestvovala je i na izboru za Mis svijeta u Engleskoj, tačnije u Londonu. Ovo učešće je pratio i jedan skandal koji je izazvan objavljivanjem njenih golišavih fotografiju u zagrebačkom magazinu Start. Baš u trenutku kada se u Engleskoj borila za titulu najljpše žene na svijetu, te slike je pustio i Dejli miror, a ona je kasnije tužila Start zbog toga što je neovlašćeno objavio fotografije.

Vjeruje se da ju je ovaj skandal možda i košato titule Mis svijeta, a ona je i pored toga uspjela da se plasira u top 15 i tako postane Mis fotogeničnosti na svjetskom takmičenju.

Danas je vlasnica modne agencije i škole za manekenke i organizuje takmičenje Fotomodel Berni models.

“Sve što sam napravila i doživjela bio je velik test ili iskušenje za mene, a stekla sam ogromna iskustva u svim područjima i iz tog vremena volim da se sjetim upravo svojih početaka i svega što mi je kasnije pomoglo u razvoju i rastu. Sećam se upoznavanja ljudi, putovanja, učenja jezika, a iznad svega početne volje i energije za sve što je slijedilo”, izjavila je za T portal kada je prokomentarisala i današnje izbore ljepote:

“Nekada su takmičenja u ljepoti bila vrsta spektakla, a danas se to sve promijenilo. Takvi događaji često nisu na nivou, nisu cijenjeni kao što su nekad bili. Problem je u tome što je fokus na skroz drugim stvarima. Danas je potrebna velika snaga te novac za organizaciju i marketing svakog događaja, tako da je samo izvođenje svega toga veoma teško”.