Novo

BIĆE 4.000 ZARAŽENIH DNEVNO, A JEDINI SAM SLEPAC KOJI NOSI MASKU: Dr Šekler – evo kad tačno će se virus aktivirati

Doktor Milanko Šekler je upozorio na pogoršanje situacije na jesen, a kako kaže očekuje i da će biti po četiri hiljade novozaraženih u jednom danu.

Virusolog Milanko Šekler kaže da smo o vakcinaciji slavodobitno govorili u početku, a da je sada entuzijazam pao, i navodi da bi bilo logično da opet počne da skače broj novozaražanih.

Milanko Šelkler je kazao gostujući u Beogradskoj hronici, da opet očekuje bitku sa korona virusom u djelu populacije koji nije vakcinisan, odnosno za onih 52 posto građana.

“Skloni smo da u početku mi svi povedemo, kao u sportu, a da na kraju ipak izgubimo. Čini mi se da smo slavodobitno pričali u početku a da se entuzijazam izgubio, i da smo zaglavili sada na 48 posto vakcinisanih stanovnika”, rekao je virusolog gostujući na RTS-u.

On ističe da sve nevakcinisane građane treba motivisati da se svi vakcinišu.

“Čini mi se da su se najrizičniji najviše i vakcinisali, oni su ipak najugroženiji. Stali smo kod radno aktivnog stanovništva za koje smo govorili da nisu prioritet, što i jeste istina zbog toga što je glupo vakcinisati prvo mlade pa tek onda stare. Nažalost, postali smo potrošačko društvo, sve mora da se proda i da ima marketing, pa tako i vakcinacija. Ja sam entuzijasta i treba ljudima da se priča, nikad nisam ustanovio da sam izgubio vrijeme govoreći o vakcinaciji”, naglasio je Šekler.

Očekuje da opet počne da skače broj novozaraženih, ali sada kako kaže podijeljeno sa dva, zbog toga što je polovina stanovništva vakcinisana.

Ostatak pročitajte na linku OVDJE.