Zanimljivosti

BEZ LJUTNJE: Ovo je 6 najglupljih horoskopskih znakova! DA LI STE VI NA SPISKU? I životinja je pametnija od vas

“Tako je zapisano u zvijezdama”. Ovo je jedna poznata poštapalica na našim prostorima a tako je sigurno i na drugim jezicima. A šta to znači? Da nam je nešto zapisano zato što smo tada i tada rođeni, što je položaj te zvijezde tada bio takav?

Priznajte, koliko ste puta pročitali svoj horoskop? Da vidimo šta će biti? Česte su emisije i na tv ekranima u kojima neki stručnjaci u tom polju, otkrivaju pozivateljima šta će se dešavati jer to vide u kartama. Tarot je dugo u igri kao opcija za predviđanje budućnosti.
Kroz historiju se tarot provlači vijekovima, na ovaj ili onaj način su polagane karte i iz njih čitana budućnosti ljudima.

Koliko je istine u tome? Za utvđivanje znaka i podznaka u horoskopu potrebno je znati tačan datum i vrijeme rođenja  pa se onda utvrđuje znak i podznak. Oni, navodno, daju odgovore o našem karakteru, osobinama, sklonostima… Za neki znak kažu da je znak odanosti, ljubavi, blagosti, neki je znak tvrdoglavosti, emotivnosti, egoističnosti… Zato se čak i daju preporuke koji znak sa kojim dobro funkcioniše i slaže se a koji opet ne.

Ima li u tome istine? Ako pitamo psihologe sigurno neće reči da vjeruju u astrologiju ali će se sigurno složiti, sa stručnog aspekta, koje osobine ličnosti se mogu i dopunjavati a koje nikako dobro ne djeluju na psihu one druge osobe.

Danas donosimo listu horoskopskih znakova koji i nisu baš jaki na inteligenciji, bez ljutnje. Prvi na našoj listi je horskopski znak Rak. Ljudi koji su rak u horoskopu na sve reaguju pretjerano, na prvu loptu, bez da razmisle  logično. Svaki ispad na kraju pokaže koliko oni brzo razmišljaju, ali ne baš pametno. Zatim poslije rakova na listi su odmah Strijelci. Oni su neodlučni i često dolaze u situacije u koje bi trebali da se zauzmu za sebe, ali baš i nisu spretni u tome.
Ovnovni na primjer variraju od najpametnijih pa do čak i najglupljih znakova.

Ostatak možete pročitati OVDJE.