Novo

Beograđanina Nemanju napala velika bela ajkula: Ujela ga čak 10 puta (FOTO/VIDEO)

Nemanja Spasojević, mladić iz Beograda, pretrpio je povrede opasne po život, kada ga je u toku ronjena u okeanu na obali Kalifornije, ujela velika bijela ajkula.

U razgovoru za američku televiziju FOKS Ktv Spasojević je ispričao šta je to prethodilo napadu bijele ajkule dok je ronio u blizini obale na plaži Grej vejl kov, u okrugu San Mateo. Kako je on objasnio, plan mu je bio da roni oko 45 minuta do nekih sat vremena.

– Na tom području se rijetko toliko dugo roni, zbog toga što je vidljivost obično izuzetno slaba – naveo je Nikola.

Ušao je u vodu oko 8 i 35 ujutro i proveo je na okeanu viđe vremena od očekivanog, zahvaljujući činjenici da su se uslovi poboljšavali što je sve dublje ronio. Kako je kazao, vidljivost je bila oko dva metra. U jednom momentu, spazio je par kraba, od kojih je gledao koja je najveća kako bi je izronio na obalu i upravo u tom momentu, ajkula ga je napala.

– Dok sam vraćao krabu nazad i počeo da isplivavam na površinu (na dubini između dva i tri metra ) osjetio sam bol poput uboda komarca i nekakav lagan pritisak. Dok sam mlatarao nogama, mogao sam da vidim lice ajkule. Gledao sam ga sa površine, tako da nisam mogao da vidim baš bijeli donji dio trbuha, ali mogao sam da vidim njen nos i njene crne oči.

– U tom momentu sam počeo mahnito da je šutiram leđima okrenut ka stjenama. Nadao sam se da će ako opet napadne udariti u peraja.

Ostatak pročitajte OVDJE.