Novo

Beograđani ismijavaju novi pješački prelaz u centru grada: Ovo je haos, kao da je neko “naduvan” pravio projekat (FOTO)

Svakodnevno smo svjedoci haosa u saobraćaju, zagušenja na ulicama, broj vozila enormno raste te tako i gužve na ulicama. A da ne govorimo o pješacima koji se gube u svemu ovome, gdje i kako preći ulicu ako nema semafora. Za rješenje tih problema rade se novi kružni tokovi, postavlja saobraćajna signalizacija, ležeći policajci i naravno-raskrsnice.

E jedna rasksnica je skrenula pravu pažnju na sebe i nakon ove slike Beograđani imaju milion pitanja.

Gužvu i zastoje na raskrsnici beogradskih ulica Dečanske i Makedoske, nadležni iz saobraćajnog odjela u gradu su donijeli novo pravilo o ponašanju pješaka na toj raskrsnici. Naime, od ovog vikenda pješacima će biti moguće da raskrsnicu prijeđu dijagonalno i pravolinijski.

Kako bi zabilježila te događaje ekipa reportera je otišla na lice mjesta i tamo zatekla radnike koji prilagođavaju signalizaciju na semaforima, nekoliko saobraćajnih policajac koji sve nadgledaju i naravno brojne posmatrače- zbunjene građane koji se sa nedoumicom gledaju šta se to radi i pitaju se hoće li to dovesti do dodatnog saobraćajnoh haosa, u već haotičnom Beogradu.

“Čini mi se da ovo niko normalan ne bi napravio, naduvan ok” -kaže nezadovoljani Vuk.

Veliki broj Beograđana nije nikada vidio dijagonalnu raskrsnicu, prate sve iznenađenim pogledima, a neki se čak u prolazu začuđeno prekrste, a neki to smatraju dobrom šalom.

Totalna zbunjenost među Beograđanima koji su imali brojna pitanja i komentare. Evo nekih od njih koje su reporteri uzeli od građana koju su posmatrali radnje na raskrsnici:

Bračni par Draško i Bojana Miletić pitaju- „ Dijagonalna raskrsnica, kako to misle da funkcioniše,kako će semafor regulisati dijagonalno? Za vozače će biti pravi pakao.”

Kako će sve to da izgleda u praksi,pitaju se Peđa i Svetlana
Ne izgleda kao loša ideja ali ne znam kako će da funkcioniše, zbog toga što je ovdje baš gužva. Sad smo pješaci, ali kada budemo u kolima, vidjećemo kako će biti, iskreno ja predviđam haos

Nama ostaje da vidimo u narednom periodu kako će se pješaci i sami vozači snalaziti na ovoj zanimljivoj raskrsnici uz nadu da ovo neće izazvati još veći kolaps u saobraćaju.