Novo Vijesti

BALKAN U NEVERICI: PROFESORKI SIPALI SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU U FLAŠU VODE, JEDVA ŽIVA OSTALA! – EVO KAKVA IH KAZNA ČEKA, koji idioti! (FOTO)

Poznato je da učenici rijetko vole svoje profesore posebno one koji su strogi i traže znanje i disciplinu i od njih i nije ništa čudno ako o njima govore ružne stvari iza leđa jer se to oduvijek događa.  Ali ono što su uradili učenici u školi primjenjene umjetnosti u Zadru je  prešlo sve granice i što je najgore dovelo je u opasnost život jedne žene.

Kako kažu iz ove škole kod njih se jako rijetko događaju bilo kakvi incidenti posebno ne ovakvi i zato će učenici koji su sipali sredstvo za dezinfekciju u flašu vode koju profesorka drži na svom stolu i pije u toku nastave biti najstrože kažnjeni. Kako se saznaje nije riječ o maturantima kako se u početku pretpostavljalo nego o učenicima trećeg razreda.

Ono što je posebno naglasila direktorka škole je da sa ovom perofesoricom učenici nisu imali problematičan odnos i ne zna se zbog čega su uradili ovu jezivu stvar. Sve se desilo u srijedu u popodnevnoj smjeni a profesorka je nakon prvog gutljaja osjetila da nije u flaši voda i odmah je potražila pomoć.

Pozvana je hitna i oni su je odveli u bolnicu gdje joj je ukazana pomoć nakon čega je otpuštena na kućno liječenje. O cijelom slučaju je obaviještena i policija a nakon što se tačno utvrde sve okolnosti ovog događaja održaće se i sjednica nastavničkog vijeća na kojoj će se odlučiti o sankcijama koje škola može poduzeti. Činjenica je da se ovakve stvari dešavaju sve češće na cijelom Balkanu i potrebno je poduzeti nešto da bi se nastavno osoblje zaštitilo.