Zdravlje

BACATE LI LJUSKU OD JAJETA? Neće vam više PASTI NA PAMET! Žena koja peče ljuske, OTKRILA zašto to radi, ODUŠEVIĆETE SE! (VIDEO)

Nove generacije stručnjaci zovu “z “generacija ,a to se obično opisuje kao generacija koja svoje informacije želi brzo dobiti, brzo ih iskoristi i vrlo brzo gubi i interese za njima.

A u tome im naravno pomaže internet, društvene mreže, Youtube i svi oni koji postavljaju razne snimke, videa, priče i objave o svemu što nas okružuje ili čini dio naših života. A to sve smo svi naučili raditi, bez obzira kojoj generaciji pripadali, svi se oslanjaju na informacije i savjete sa internet.

I stvarno, bilo koje pitanje kako nešto uraditi, skuhati, napraviti kolače ili bilo koju drugu aktivnost potražimo naići ćemo na niz savjeta, ličnih primjera, iskustava koje su ljudi postavljali i objavljivali na društvenim mrežama.

A onda se, zahvaljujući naprednim programima, može iz te neograničene baze podataka, izvući šta se sve može povezati sa nekim pojmom. Pa tako ako ukucate u tražilicu pojam vezan za kokošije jaje dobit ćete niz stvari koje se stim povezuju. Od recepta za spravljanje omleta, recepata za kolače ili slana jela, do kozmetičkih savjeta .

A kokošije jaje je nešto što svi imamo u frižiderima, najčešće se koristi za doručak kao prženo ili kuhano jaje. A da ne govorimo o svim drugim slatkišima koje se ne mogu zamisliti bez jaja.
Jaja imaju svoje nutritivne sposobnosti, sadrže brojne vitamine i minerale koji su potrebni našem tijelu ali ono što se malo zna je da je i ona ljuska od jajeta itekako upotrebljiva.

Stručnjaci procjenjuju da se u ljusci od jajeta nalazi čak 27 minerala koji su jako važni za kosti, za zube, kosu, nokte jer se upravo u ljuskama nalaze potrebni minerali za očuvanje ovih dijelova tijela.
Ali to nije sve, ljuska od jajeta se može koristiti i u niz drugih korisnih stvari. Kako bi se spriječila mogućnost pojave salmonele potrebno je termički obraditi jaje, kuhati min. 5 minuta i onda se osim unutrašnjosti može iskoristiti i ljuska. Kako to uraditi, pogledajte u videu.