Novo Vijesti

ARKANOV SIN BESAN KAO RIS NAKON PRESUDE RATKU MLADIĆU: “Ako ja uzmem stvari u svoje ruke, NEĆE BITI NIMALO DOBRO!” – GORI INSTAGRAM! (FOTO)

Skoro 30 godina nakon krvavog i tragičnog, ali i krajnje nepotrebnog rata na prostorima država bivše Jugoslavije, i dalje nas svakodnevno podsjećaju na sve zločine koje smo kao južnoslavenski narodi počinili jedni protiv drugih. Politika i mnogi mediji nam jednostavno ne dozvoljavaju da se nastavi dalje i da radimo na problemima koji jedu naše države i njihove građane već godinama.

Jedna vijest koja je ponovno zapalila ove narode je nedavna pravosnažna presuda protiv ratnog zločinca Ratka Mladića koji je počinio razna zlodjela protiv čovječnosti u tom ratu iz 1990-ih na našim prostorima. Za neke ljude je to pobjeda, za neke druge je to gubitak a ti drugi su većinom nacionalisti srpske narodnosti. Ratko Mladić je uhapšen prije 10 godina nakon godina i godina skrivanja i osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu 2017. godine u Haagu, ali tek 2021. ta presuda postaje pravosnažna i on ide na doživotnu robiju.

Neke od značajnih ličnosti koje su se oglasile putem medija smatraju da je ova presuda nepravedna, a jedan od njih je i srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Pored njega su se oglasili i neki ekstremniji nacionalisti kao što je Veljko Ražnatović, Cecin sin. Na društvenim mrežama je objavio kako je ova presuda ne samo presuda protiv Ratka Mladića nego protiv cijelog srpskog naroda.

Ovakve objave od Veljka nisu uopšte neobične a mnogi su naravno reagovali na to, neki pozitivno a neki pak negativno, što je dovelo do rasprava i osuđivanja Veljka. Šta vi mislite o svemu ovome? Da li se slažete sa Veljkom ili sa presudom Mladiću?