Showbizz

ANA BEKUTA OTVORILA DUŠU I OTKRILA SVOJU TUGU- I ona ostaje bez para, a OVE NJENE RIJEČI ODZVANJAJU U UŠIMA “Ne znam kako da izdržim do prvog” (FOTO)

Kada je prije godinu počelo ovo ludilo sa pandemijom koronavirusa, niko nije mogao ni sanjati da će to sve ovoliko uticati na sve naše živote.

U proljeće je bilo potpuno zatvaranje, policijski sat te je tako i privreda cijelog svijeta, pa naravno i naša, i te kako osjetila sve to. Pa onda svako malo, neke nove mjere koje imaju cilj da smanje broj zaraženih i umanje epidemiju a sa druge strane, to znači zatvaranje ugostiteljskih objekata, zabrana okupljanja, zabrana organizovanja svadbi i proslava raznih vrsta.

Ove mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata osjete svakako vlasnici, osjete konobari, kuhari ali osjete i estradni umjetnici koji su nastupali po klubovima, diskotekama.

A nema ni koncerata niti proslava. Nerijetko čujemo u vijestima kako se neki estradni umjetnici žale kako su pri kraju sa parama, kako imaju kredite i slično, a žive luksuznim životom.

Zato je vjerovatno izjava Ane Bekute naišla na pozitivne komentare kod većine čitalaca.

Ana je onako otvoreno iz srca progovorila o onome što joj se mota po glavi:

”Žao mi je što su neke moje poruke u jednom dijelu javnosti protumačene kao kukanje zato što ne zarađujem. Želim naglasiti da je tačno da ne radim ali nije tačno da kukam. A kako bih i mogla, pa ja sam živa i zdrava, a svuda okolo su hiljade oboljelih koji se ovih dana bore za život?

Odakle meni pravo da se žalim na ovu situaciju pored ljekara koji mjesecima neumorno rade, imaju sate i sate prekovremenih i svakodnevno riskiraju zdravlje i život.

Ja sam već 35 godina na sceni, jedna duga karijera i čitav jedan život. Bilo je svakakvih momenata, dobrih i loših dana. Imala sam sreću da radim ono što najviše volim – pjevam. Zato ne mogu da razumijem kolege iz zemlje i regiona koji potenciraju da se otvore klubovi kako bi mogli ponovo da nastupaju. Ljudi moji, jeste li vi normalni? Sve naše karijere i nastupi nisu vrijedni jednog ljudskog života. Preživjet će se nekako od prvog do prvog, ali ipak. Zdravlje je najbitnije.”